• Top Stories

    Τι συμβαίνει με τον Jeff Bezos;Ο μεγιστάνας πουλάει μετοχές

    • NewsRoom
    O CEO της Amazon Jeff Bezos (Τζεφ Μπέζος)

    O CEO της Amazon Jeff Bezos


    Μετοχές της Amazon αξίας 1,1 δις δολαρίων πούλησε την περασμένη εβδομάδα o Jeff Bezos, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Την Παρασκευή, ο Bezos βρέθηκε στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους. Στο κλείσιμο της συνεδρίασης η περιουσία του Bezos ανήλθε στα 93,7 δισ. δολ., μεγαλύτερη κατά 4,1 δισ. δολ. από του ισχυρού άνδρα της Microsoft, Bill Gates.

    O διευθύνων σύμβουλος της Amazon για δεύτερη φορά εντός 2017 πουλάει μετοχές ύψους 1 εκατ. περίπου ευρώ. Αυτή τη φορά, η πώληση μετοχών ήταν πιο επικερδής κατά 150 εκατ. δολάρια για τον μεγιστάνα, καθώς η τιμή μετοχής της εταιρείας του ήταν υψηλότερη κατά 12%.

    Έτσι ο Bezos, μετά και την καταβολή των ανάλογων φόρων θα γίνει πλουσιότερος κατά 840 εκατ. δολάρια. Όπως είχε αποκαλύψει παλαιότερα ο ίδιος, στόχος του από την πώληση μετοχών είναι να χρηματοδοτήσει την εταιρεία κατασκευής διαστημικών πυραύλων, Blue Origin.

    Πέρυσι ο ιδιοκτήτης της Amazon, με μερίδιο 16,4% είχε προβεί σε πώληση μετοχών ύψους 1,4 δις δολαρίων.

    Το 2015 και το 2014 πούλησε μετοχές αξίας 534 εκατ. και 351 εκατ., αντίστοιχα. Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα του γ’ τριμήνου οδήγησαν τον Bezos στην κορυφή του καταλόγου με τους πλουσιότερους ανθρώπους παγκοσμίως.

    Τον Ιούλιο, κατάφερε για λίγο να ξεπεράσει τον Gates, αλλά μια μικρή πτώση στην αξία της μετοχής της Amazon τον οδήγησε στη δεύτερη θέση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κώστας Δέρβος: Οι προτεραιότητες της ΟΝΝΕΔ τα επόμενα δυο χρόνια



    ΣΧΟΛΙΑ