• Top Stories

    Φοροφυγάς ο Λιούις Χάμιλτον!


    Ο Guardian εμπλέκει το όνομα του Χάμιλτον στην πολύκροτη υπόθεση των Paradise Papers που ξέσπασε πριν από λίγα 24ωρα. Όλα συντείνουν πως ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 Λιούις Χάμιλτον φέρεται να είναι υπό εξέταση σχετικά με τους φόρους, που θα έπρεπε να είχε πληρώσει για το πολυτελές λίαρ τζετ το οποίο έχει στην κατοχή του τα τελευταία έτη. Να θυμίσουμε εδώ πως ο άσος της F1 αγόρασε ένα κόκκινο Bombardier Challenger 605, αντί του αστρονομικού ποσού των 23 εκατομμυρίων ευρώ παρακαλώ, από τον Κανάδα μέσω off shore εταιρειών, με αποτέλεσμα όπως λέγεται, να μην πλήρωσε τους απαιτούμενους φόρους ύψους περίπου 4 εκατομμυρίων ευρώ για την εισαγωγή του στα ύδατα της Ευρώπης.

    Ποιες ήταν οι κινήσεις του από εκεί και πέρα; Ο Χάμιλτον εκμίσθωσε το τζετ στη νομική εταιρεία Appleby στους νήσους Μαν και Γκέρσνει, από τις Παρθένες Νήσους, οι οποίοι δεν βρίσκονται τυχαία στο επίκεντρο του σκανδάλου που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, με κοινό παρονομαστή φυσικά τις υπέρογκες φοροαπαλλαγές.

    Ο ταλαντούχος πιλότος της F1 σημειώστε πως είχε επισκεφτεί τα συγκεκριμένα νησιά το 2013 με την πανέμορφη σύζυγο του, οπότε συνειρμικά τα στοιχεία τον εμπλέκουν στην υπόθεση απαλλαγής από δυσβάσταχτους φόρους όπου θα έπρεπε να καταβάλλει σε αυτό το διάστημα. Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 για το 2017, υποστηρίζει σθεναρά πως δεν έχει άμεση σχέση και ρίχνει την όποια ευθύνη του καταλογίζεται στους ειδικούς νομικούς συμβούλους που έχει δίπλα του. Για να έχετε μια πιο σαφή εικόνα τι διαθέτει στην κατοχή του ο Βρετανός οδηγός της F1, θα σας πούμε πως η περιουσία του υπολογίζεται στις 130 εκατομμύρια λίρες…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Υπουργός της κυβέρνησης Obama και κληρονόμος της Hyatt Hotels στα Paradise Papers
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εντολή Πιτσιλή: Άμεσα πρέπει να ξέρω τις παραβάσεις των Ελλήνων στα Paradise Papers
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νήσος του Μαν (Paradise Papers): Έτσι γίνονται οι business όταν θέλεις να κρύψεις λεφτά (video)



    ΣΧΟΛΙΑ