• Κοινωνία

    Naval Group: Νέες φωτογραφίες από την κατασκευή της πρώτης ελληνικής φρεγάτας Belharra

    • NewsRoom


    Νέες φωτογραφίες από την πορεία κατασκευής της πρώτης φρεγάτας FDI ( Belh@rra), κλάσης «Κίμων», του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, στα ναυπηγία του Λοριάν, έδωσε στη δημοσιότητα η Naval Group.

    Η φρεγάτα «Κίμων» αναμένεται να παραδοθεί μέσα στο 2025, όπως επίσης και μια δεύτερη της ίδιας κλάσης η οποία θα φέρει το όνομα «Νέαρχος», ενώ μια τρίτη FDI HN 1 που θα φέρει το όνομα «Φορμίων» αναμένεται το 2026.

    Η Ελλάδα διατηρεί την επιλογή να αποκτήσει και τέταρτη φρεγάτα της ίδιας κλάσης, η οποία θα μπορούσε να καταπλεύσει στη Σαλαμίνα το 2027.

    Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας της Γαλλίας, όπου συζητήθηκε – μεταξύ άλλων – και η πορεία ναυπήγησης της πρώτης FDI.

    Υπενθυμίζεται πως το κόστος για την απόκτηση των τριών FDI HN ανέρχεται στα3,048 δισ. ευρώ.  Στο προσφερόμενο τίμημα περιλαμβάνονται οι φρεγάτες πλήρως εξοπλισμένες με τα οπλικά και τα ηλεκτρονικά τους συστήματα, με πρόβλεψη και για την υποστήριξη των πλοίων με ανταλλακτικά, υπηρεσίες και τα διαθέσιμα υλικά για διάστημα 36 μηνών από την παράδοση κάθε φρεγάτας.

    Οι φρεγάτες θα φέρουν, μεταξύ άλλων, κατευθυνόμενα αντιαεροπορικά βλήματα Aster 30B1 και Exocet MM40 B3c, για τα οποία προβλέπεται η δαπάνη 649.950.000 ευρώ. Κάθε μια φρεγάτα θα έχει τη δυνατότητα να έχει 32  φορτωμένους αντιαεροπορικούς πυραύλους Aster 30, το βεληνεκές των οποίων υπολογίζεται στα 120 χιλιόμετρα. Οι σημερινές φρεγάτες του πολεμικού ναυτικού έχουν μόλις 8 «κελιά» με αντιαεροπορικούς πυραύλους ESSM με βεληνεκές 15 χιλιόμετρα.

    Διαβάστε επίσης

    Συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον υπουργό Άμυνας της Γαλλίας



    ΣΧΟΛΙΑ