• Top Stories

    Ναταλί Λουαζό: Επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις

    • NewsRoom


    Αισιοδοξία για ένα καλύτερο ευρωπαϊκό και ελληνικό αύριο δηλώνει εν όψει της νέας συγκυβέρνησης της Γερμανίας η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Ναταλί Λουαζό, με την ευκαιρία της επίσκεψής της στην Ελλάδα. Η επόμενη γερμανική κυβέρνηση, υπό την Αγγελα Μέρκελ, θα είναι «αποφασιστικά στρατευμένη υπέρ της Ευρώπης» δηλώνει.

    Προσθέτει δε, ότι ο Γάλλος Πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος «έχουν ήδη προετοιμάσει το έδαφος για τις αποφάσεις σε σημαντικούς τομείς» από τον Δεκέμβριο του 2017.

    Στη μεγάλη πρόκληση του προσφυγικού – μεταναστευτικού, λέει ότι χρειάζεται «καλύτερη ενσωμάτωση των προσφύγων και καλύτερη αποτροπή των παράνομων μεταναστών». Η Γαλλία, τονίζει, επιθυμεί την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων που θα ενισχύσει τους διασυνοριακούς ελέγχους και θα προωθήσει κοινούς κανόνες για το άσυλο και την αλληλεγγύη στο εσωτερικό της ΕΕ.

    Η κ. Λουαζό μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναγνωρίζει τις οικονομικές δυσκολίες που συνεπάγεται η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, αλλά υπογραμμίζει ότι η Ευρώπη πρέπει να βρει καινούργιους πόρους για να στηρίξει την ευρωπαϊκή κυριαρχία της σε πρωτοπόρους τομείς όπως η ψηφιακή οικονομία και το περιβάλλον.

    Θεωρεί χρήσιμο, τα ταμεία συνοχής να στηρίξουν τη φορολογική και κοινωνική σύγκλιση, καθώς και τον σεβασμό του Κράτους δικαίου, υπενθυμίζοντας το μήνυμα που απέστειλε ο Πρόεδρος Μακρόν από την Αθήνα, όπου δήλωσε ότι η ευρωπαϊκή συνοχή πρέπει, επίσης, να είναι και μια συνοχή «αξιών και δικαιωμάτων».

    Τέλος, για την Ελλάδα δηλώνει ότι «είναι ήδη ορατά θετικά μηνύματα και σημάδια που δείχνουν την ικανότητά της να επιστρέψει στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις» και υποσχέθηκε, η Γαλλία να σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας, ώστε μέχρι το καλοκαίρι του 2018, να επιστρέψει η χώρα σε θετική πορεία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μοσκοβισί: Δεν θα υπάρξουν άλλα μνημόνια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γερμανία: Έκλεισε η συμφωνία για τον Μεγάλο Συνασπισμό-Στο SPD το ΥΠΟΙΚ, μεγάλη επιτυχία Σούλτς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γερμανία: Αυτή είναι οικονομία. Πώς έκανε πάλι την έκπληξη



    ΣΧΟΛΙΑ