Το αγωνιστικό θράσος, το ταλέντο, η άγνοια κινδύνου και οι προκλητικές κινήσεις εναντίον των συναθλητών του στην F1, ανάγκασαν τους πάντες να υποκλιθούν στον Max Verstappen, που φέτος πραγματοποίησε μια εξαιρετική χρονιά, προσφέροντας ίσως, περισσότερο θέαμα από οποιονδήποτε άλλο πιλότο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Pirelli, ο 19χρονος Ολλανδός έκανε τις περισσότερες προσπεράσεις στο σύνολο των αγώνων, φθάνοντας τις 78 σε 21 Grand Prix. Μάλιστα, η επίδοση αυτή είναι η κορυφαία από το 1983!Στα προσπεράσματα δεν σημειώνονται αυτά που γίνονται στον πρώτο γύρο, ούτε τα ντουμπλαρίσματα, ούτε οι αλλαγές θέσεων έπειτα από προβλήματα αντιπάλων και εγκαταλείψεις. Προσμετρούν μόνο οι καθαρές μάχες και με δεδομένο ότι ο οδηγός που προσπέρασε διατήρησε τη θέση του μέχρι να ολοκληρωθεί ο γύρος.
Επίσης, αυτός που έκανε τις περισσότερες προσπεράσεις σε έναν αγώνα ήταν ο Lewis Hamilton με 18 στο Grand Prix της Κίνας. Ο Fernando Alonso κέρδισε τις περισσότερες θέσεις στον πρώτο γύρο με 41, ενώ ο Sebastian Vettel έπαιξε την καλύτερη άμυνα από όλους, καθώς δέχθηκε μόλις μια προσπέραση σε 21 αγώνες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πάγωσε ολόκληρη η χώρα. Χιόνια στην Αττική. Δείτε αναλυτικά πού θα χρειαστούν αλυσίδες
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Charlie Hebdo: Σώστε την Ευρώπη! Πνίξτε έναν Έλληνα
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Άδωνις ξεσπαθώνει εναντίον του Πολάκη: «Δεν ήθελα να θίξω τα γαϊδούρια» (video)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Έως τις 18:00 τα καταστήματα – Πώς λειτουργούν σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ
- Τατιάνα Σλόσμπεργκ: Πέθανε η εγγονή του Τζον Φ. Κένεντι στα 35 της – Είχε διαγνωστεί από οξεία λευχαιμία
- Αγροτικά μπλόκα με ανοιχτούς δρόμους την Πρωτοχρονιά – Πού γίνονται εκτροπές κυκλοφορίας
- Τελευταία διορία για τα τέλη κυκλοφορίας – Τι πρέπει να πληρώσουμε σήμερα
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Γιάννης Κούστας: Πόσα χρήματα έδωσε για το «Αθηνών Αρένα» και το σχέδιο της Δήμητρας Κούστα με την Άννα Βίσση
Πλειστηριασμοί: Οι 5 δικαστικές αποφάσεις που αλλάζουν τα δεδομένα – Τι πρέπει να ξέρουν οι οφειλέτες
Οι νέες αποτυχίες του ΚΜ και ο ανασχηματισμός, η λάμψη των 6 μετοχών και τι έγινε με την Πειραιώς, τι συμβαίνει με τα Μάρμαρα Παυλίδης, πόσο αγόρασε ο Κούστας το Αθηνών Αρένα, το Safe, ο Μυτιληναίος, ο Κρίστιαν και η ήττα Σαρακάκη, γιατί έγινε έξαλλος ο Δένδιας με τον Μπουτσικάκη, και οι απίθανες σπατάλες των ΕΑΣ