• Top Stories

    Στιγμές «εκνευρισμού» στις Βρυξέλλες – Τα στιγμιότυπα της έντονης συνομιλίας Γιούνκερ – Μέι (Video)

    • NewsRoom


    Ιδιαίτερα δύσκολη ήταν η Σύνοδος Κορυφής για την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, η οποία παρά τις προσδοκίες της για διορθώσεις επί της συμφωνίας για το Brexit, επιστρέφει πρακτικά με άδεια χέρια στο Λονδίνο. Η ένταση που επικράτησε, καταγράφηκε μάλιστα σε βίντεο, σε ένα τετ-α-τετ της Βρετανίδας πρωθυπουργού με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά την δεύτερη μέρα της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

    Εμφανώς εκνευρισμένη, η Τερέζα Μέι φαίνεται να ζητάει τα «ρέστα» από τον Πρόεδρο της Κομισιόν για τις δηλώσεις του, κατά την πρώτη μέρα της συνόδου, σχετικά με την προετοιμασία σχεδίου μιας «άτακτης» εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

    Συγκεκριμένα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τόνισε ότι «Οι Βρετανοί φίλοι μας πρέπει να μας πουν τι είναι αυτό που θέλουν εκείνοι, αντί να μας λένε τι θέλουμε εμείς». Τον γενικό εκνευρισμό μάλλον επιβάρυναν και οι συνεχείς διακοπές που έκανε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στην Βρετανίδα Πρωθυπουργό, την ώρα που προσπαθούσε «να διατυπώσει τι ήθελε».

    Κρατώντας την τσάντα της νευρικά στο χέρι της, φαίνεται να μιλάει συνεχόμενα και έντονα ενώ παράλληλα προσπαθεί να αποτραβηχτεί από το χέρι του Γιούνκερ, που προσπαθεί να την ηρεμήσει. Τα μικρόφωνα βέβαια ήταν κλειστά, οπότε μάλλον δεν θα γίνει γνωστό τι ακριβώς ειπώθηκε μεταξύ τους.

     

    Δείτε το Βίντεο:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έξαλλος ο Γιούνκερ: Ας αποφασίσουν τι θέλουν οι Βρετανοί – Προετοιμαζόμαστε και για άτακτο Brexit

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Brexit: Μέχρι 21 Ιανουαρίου η ψηφοφορία για την συμφωνία Λονδίνου – Βρυξελλών



    ΣΧΟΛΙΑ