• Top Stories

    Με λουκέτο απειλεί η Σύγκλητος του ΟΠΑ, αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση

    • NewsRoom
    Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

    Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών


    Φρένο στην παρουσία τοξικοεξαρτώμενων ατόμων και εμπόρων ναρκωτικών γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών προσπαθεί να βάλει η Σύγκλητος απειλώντας με αναστολή λειτουργίας. Σε ψήφισμα των Συγκλητικών τονίζεται ότι οι φοιτητές αρνούνται να προσέλθουν στα μαθήματα και ζητούν να ληφθούν μέτρα από την Πολιτεία για την ασφάλεια, την προστασία και την υγιεινή.

    Στο κείμενο τονίζεται ότι οι συνθήκες που επικρατούν «μέσα και γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών προκαλούν φόβο και έντονη ανησυχία στους εργαζομένους και στους φοιτητές, με επακόλουθο οι τελευταίοι να αποθαρρύνονται να προσέρχονται στα μαθήματα και εν γένει να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος».

    «Η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών έφτασε σε οριακό σημείο, καθώς ενώ η διοίκηση του Ιδρύματος έχει επανειλημμένως απευθυνθεί στους αρμόδιους φορείς, καθώς και στο γραφείο του πρωθυπουργού, και έχει ενημερώσει ειδικότερα για το οξύ πρόβλημα της πολυπληθούς και ανεξέλεγκτης παρουσίας τοξικοεξαρτημένων ατόμων στους χώρους μέσα και γύρω από το Ίδρυμα, το πρόβλημα παραμένει, μεταλλάσσεται και δεν επιλύεται» επισημαίνει η Σύγκλητος.

    Εκτιμά δε ότι «πιθανόν η μη επίλυση του προβλήματος να οφείλεται στη μονόπλευρη αντιμετώπισή του ως πρόβλημα ανεπαρκούς αστυνόμευσης, ενώ αφορά και σε άλλους τομείς πολιτικής όπως εκείνων της υγείας, της παιδείας, των κοινωνικών δομών υποστήριξης, της υγιεινής και της αισθητικής της πόλης και εν γένει της εφαρμογής του νόμου».

    Αναμένοντας τις ενέργειες της Πολιτείας, η Σύγκλητος ανακοίνωσε πως «παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση, προκειμένου να εξετάσει αν είναι εφικτή η συνέχιση της λειτουργίας του Ιδρύματος με όρους που εξασφαλίζουν την προστασία της ζωής, της ασφάλειας και της υγιεινής των φοιτητών και των εργαζομένων».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παρά την παρακμή, οκτώ καθηγητές του ΕΚΠΑ κάνουν τη διαφορά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατάληψη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο από αντιεξουσιαστές

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Πρωτοφανές περιστατικό: Ξυλοκόπησαν ΑμΕΑ εν ώρα εκδήλωσης  στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών



    ΣΧΟΛΙΑ