• Top Stories

    Με καθυστέρηση ενός μήνα: Μετά την κατακραυγή υπέγραψαν την απόφαση για το επίδομα στους πυρόπληκτους

    • NewsRoom
    Καμένα αυτοκίνητα, σπίτια και δέντρα στο Μάτι, μετά την πυρκαγιά του 2018


    Με καθυστέρηση ενός μήνα και μετά την κατακραυγή για την καθυστέρηση στην καταβολή του έκτακτου επιδόματος των 586 ευρώ στους πυρόπληκτους στο Μάτι, υπεγράφη τελικά χθες η σχετική απόφαση από τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.

    Τα χρήματα, όπως αναφέρει η Καθημερινή, αναμένεται να χορηγηθεί στους πυρόπληκτους του Νέου Βουτζά, του Ματιού και της Ραφήνας. Πρόκειται για δύο επιδόματα (τα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών), το πρώτο ύψους 586,94 ευρώ για την κάλυψη των δαπανών άμεσων βιοτικών αναγκών και το δεύτερο για την αντικατάσταση της οικοσκευής ύψους έως 5.869,41 ευρώ.

    Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι χορηγείται ποσό 4.500.069,10 ευρώ, εκ των οποίων τα 3.756.421 θα πιστωθούν στο Δήμο Μαραθώνα και τα 743.648,10 στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου. Η εν λόγω κατανομή σχετίζεται με τις αιτήσεις που έχουν συλλέξει και μεταφέρει οι δύο δήμοι, μέσω των οποίων θα γίνει και η κατανομή στους δικαιούχους.

    Όσον αφορά τη μεγάλη απόκλιση μεταξύ των δύο δήμων, οφείλεται στο γεγονός ότι ο Δήμος Ραφήνας αναμένεται να αποστείλει εντός των επόμενων ημερών τους δικαιούχους για τις οικοσκευές, καθώς ήταν απαραίτητος ο έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.

    Με λίγο καλύτερους ρυθμούς κινούνται οι διαδικασίες για την έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση πυροπλήκτων καθώς από τις 4.329 αιτήσεις που έχουν κατατεθεί για τα επιδόματα των 5.000 και 8.000 ευρώ από το υπουργείου Υποδομών, έχουν εγκριθεί αυτές για 1.622 νοικοκυριά και 43 επιχειρήσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτη Γεροβασίλη: Οι συγγενείς των θυμάτων στο Μάτι που θα κάνουν αίτηση για το Δημόσιο χάνουν το δικαίωμα στις οικονομικές απαιτήσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκληρή δήλωση Μητσοτάκη από το Μάτι: Προσωπική δέσμευση για απόδοση ευθυνών για την τραγωδία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Μαύρη» επέτειος: Ένας μήνας από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι-Άφαντα τα επιδόματα πρώτης ανάγκης



    ΣΧΟΛΙΑ