• Οικονομία

    «Μαραθώνιος» για τους φορολογουμένους: Οι υποχρεώσεις σας έως το τέλος του μήνα

    • NewsRoom
    Φορολογική δήλωση


    Έως το τέλος του τρέχοντος μηνός οι φορολογούμενοι οφείλουν να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους προκειμένου να αποφύγουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

    Τι πρέπει να κάνουν έως το τέλος του μήνα;

    Έως αύριο Μ. Δευτέρα δόθηκε παράταση για την υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων προμηθευτών- πελατών για το 2018, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

    Υπενθυμίζεται ότι υπόχρεοι υποβολής είναι όλοι οι αγρότες, ανεξαρτήτως καθεστώτος ΦΠΑ.

    Επιπλέον οι αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να καταβάλουν τις εισφορές Μαρτίου. Η εμπρόθεσμη πληρωμή τους μπορεί να γίνει μέχρι τις 30 Απριλίου.

    Οι ασφαλισμένοι πρέπει να επισκεφθούν τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής δεδομένου ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή.

    Τέλος έως τις 30 του μηνός οι επιχειρήσεις έχουν περιθώριο να δηλώσουν τον επαγγελματικό λογαριασμό τους στο Taxisnet προκειμένου να αποφύγουν τα  πρόστιμα της ΑΑΔΕ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προγράμματα από τον ΟΑΕΔ για επιχειρηματίες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπορεί τελικά ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να σας βοηθήσει να εξικονομήσετε χρήματα και να σώσετε τον πλανήτη;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ξεκινά άυριο η διαδικασία της προανάρτησης στο Ελληνικό Κτηματολόγιο



    ΣΧΟΛΙΑ