• ΥΓΕΙΑ

    Μαγιορκίνης: Σταθερός ο αριθμός των νέων διαγνώσεων- Πίεση στο σύστημα Υγείας

    • NewsRoom
    Μαγιορκίνης

    Γκίκας Μαγιορκίνης, Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ)


    Σταθερός είναι ο αριθμός των νέων διαγνώσεων, η πίεση όμως στο σύστημα υγείας αυξάνεται και οι θάνατοι από λοίμωξη κατέγραψαν αύξηση 54%, ανέφερε, κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης και έκανε έκκληση στους νέους για εμβολιασμό.

    Αύξηση των εισαγωγών σε ΜΕΘ

    Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ατόμων σε παρακολούθηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εντός της τελευταίας εβδομάδας αυξήθηκε κατά 16%. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με COVID-19 αυξήθηκε σε περισσότερες από 250 τις τελευταίες ημέρες, ενώ το ισοζύγιο εισιτηρίων-εξιτηρίων παραμένει μεγαλύτερο από 1.

    Σχετικά με την παρέμβαση Δημόσιας Υγείας για προσυμπτωματικό έλεγχο με αντιγονικά self-tests, ανέφερε πως μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί περίπου 42 εκατομμύρια συσκευές σε περίπου 4,6 εκατομμύρια πολίτες.

    Έχουμε 32 εκατομμύρια ηλεκτρονικές δηλώσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και το σύνολο των θετικών που έχουν επιβεβαιωθεί στον έλεγχο από επαγγελματίες υγείας είναι 85.000, σημείωσε ο καθηγητής.

    Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Μαγιορκίνης, έκανε για ακόμη μία φορά έκκληση στους νέους, να κλείσουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό σήμερα κιόλας.

    Οι νέοι, όπως είπε, είναι φυσιολογικό να έχουν πολλές επαφές, να είναι δραστήριοι και έτσι, χωρίς να το θέλουν, αποτελούν το επίκεντρο μετάδοσης της επιδημίας. Κάθε νέος ηλικίας 18-40 ετών μεταδίδει τη νόσο σε δύο με τρεις φορές περισσότερα άτομα σε σχέση με τις άλλες ηλικίες. Δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος της μετάδοσης, χωρίς τον εμβολιασμό των νέων και μάλιστα στο υψηλότερο δυνατό ποσοστό.

    Πηγή: Healthstories.gr

    Διαβάστε επίσης

    Παπαευαγγέλου: Ασπίδα προστασίας και πράξη αλληλεγγύης ο εμβολιασμός
    3.538 νέα κρούσματα και 28 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο – Δείτε τη γεωγραφική κατανομή
    Οικονόμου: Δεν επιδιώκουμε διχασμούς – Στο τραπέζι η επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών



    ΣΧΟΛΙΑ