• Top Stories

    Λοβέρδος για Novartis: Την φωνή μου δεν θα τη φιμώσετε

    • NewsRoom

    Ανδρέας Λοβέρδος


    Για στοχοποίηση του προσώπου του έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, στην ομιλία του όσον αφορά την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis. Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό ο αντιπολιτευτικός τόνος που χρησιμοποιεί “κάνει ζημιά στον πρωθυπουργό” όπως δήλωσε, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ρότα .

    «Ζω με την αντιπαράθεση, αλλά μέχρι την ατιμία υπάρχει αγεφύρωτη απόσταση, με τα χρόνια απέκτησα την ικανότητα να διακρίνω εκείνους που είναι σάπιοι», σημείωσε. “Πολιτεύτηκα με διαφάνεια και κάποιοι αχρείοι σήκωσαν χέρι στην πολιτική μου διαδρομή, δε θα δοθεί οίκτος στα πολιτικά ζόμπι στην πορεία προς το τέλος τους”, διεμήνυσε στη συνέχεια.

    «Μου είναι δύσκολο να αποδεχθώ πως ο πρωθυπουργός με πρακτικές αρχισυμμορίτη έστησε πλεκτάνη σε βάρος του πολιτικού κόσμου γιατί δεν αντέχει την αποτυχία του», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για το θέμα.

    Παράλληλα ανέφερε τους λόγους που θεωρεί ανίσχυρα ψεύδη όσα καταμαρτυρούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες. 

    “Είμαι εδώ σε καθαρτήρια αποστολή, συνέχισε αναφερόμενος στους ψευδομάρτυρες. 
    «Καταθέτουν ασυνάρτητα και αστοιχείωτα γεγονότα. Καταθέτουν μόνο ψεύδη άθλια και συκοφαντικά. 

    Ψέμα 1: Συναντούσα τον κ. Φρουζή από το 2009. Τον γνώρισα μετά την εκλογή του στον σύνδεσμο των φαρμακευτικών εταιρειών. Ένα μήνα πριν τις εκλογές του 2012. Για αυτές τις αθλιότητες θα καθίσουν κάποιοι το σκαμνί.

    Ψέμα 2: Ουδείς από τη Novartis δε μου είχε ζητήσει το παραμικρό στη διαδικασία τιμολόγησης. Δεχόμουν μόνο καταγγελίες, μηνύσεις και εξώδικα γιατί έβλαπτα με τις αποφάσεις μου τις εισπράξεις τους. 

    Ψέμα 3: Λένε ότι είχα σχέσεις με εταιρείες επικοινωνίας. Με ποιες; Έχουν υπάρξει δηλώσεις διάψευσης άθλιοι συκοφάντες.

    Ψέμα 4: Δεν ήταν συνεργάτες μου όσοι μου αποδίδονται (Μανίας και Μανιαδάκης). Ο πρώτος ήταν εξωτερικός συνεργάτης του υπουργείου Εμπορίου και ο δεύτερος το πολύ να ήταν σε κάποια επιτροπή σοφών. Εγώ δεν είχα ανάγκη από σοφούς, αλλά από κομάντο. 

    Ψέμα 5: Υποστηρίζουν οι ρουφιάνοι και οι χαφιέδες ότι έκανα εξαιρέσεις. Επί των ημερών μου παρουσίασαν συνεχείς μειώσεις ή σταθερές τιμές. 

    Ακούτε άθλιοι όπου κι αν βρίσκεστε!», ρώτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος και αναφέρθηκε στις προσπάθειές του και τα αποτελέσματά τους για τον έλεγχο των φαρμακευτικών δαπανών.

    Ο πρώην υπουργός μίλησε για «ψεύδη από αδίστακτους κουκουλοφόρους» και αναρωτήθηκε πως μπόρεσαν να πάρουν το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα. Επισήμανε μάλιστα πως η αρμόδια εισαγγελέας όχι μόνο δεν έστειλε την υπόθεση αμελλητί στη Βουλή, αλλά κάλεσε μετά από δύο μήνες τον μάρτυρα για νεότερη κατάθεση.

    «Απαιτώ η η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης να τους βγάλει την κουκούλα. Έχει την αρμοδιότητα», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.  Παραβιάστηκαν Σύνταγμα και νόμοι, προσέθεσε. Η κουκούλα μπορεί να αφαιρεθεί, επανέλαβε.

    «Θα συντρίψω όλους όσοι τόλμησαν να αμφισβητήσουν την πολιτική μου τιμή και υπόληψη», ήταν το μήνυμα προς τους βουλευτές της πλειοψηφίας, στους οποίους επισήμανε ότι ήταν απέναντι σε κάθε θετική μεταρρύθμιση στον χώρο της υγείας.

    Αναφέρθηκε και στο κλίμα τρομοκρατίας και τις επιθέσεις από τραμπούκους επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ από το 2009 έως το 2012. Και μετά το 2015 ξεκίνησαν οι προγραφές σε βάρος όσων επέμειναν να είναι ενοχλητικοί, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κος Λοβέρδος.

    Αναφορικά με αυτό το γεγονός, μίλησε για μεθόδους τελικής λύσης. “Μας ήθελαν εκτός πολιτικής οριστικά”. 

    Εν συνεχεία στην ομιλία του, έκανε λόγο για πληρωμένα πιστόλια,τα οποία θα πληρώσουν ακριβά το τίμημα της άνανδρης επίθεσης υπό τον φόβο της απώλειας της εξουσίας. Ενώ, κατέληξε ότι θα καταθέσει μηνύσεις κατά των κουκουλοφόρων και των ηθικών αυτουργών και ότι θα ζητήσει να ανοίξουν οι λογαριασμοί του.

    “Είναι θέμα ωρών να τελειώσουμε με το θέμα αυτό”, σημείωσε και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ως “ενορχηστρωτή της πλεκτάνης και τους μπράβους του που αναπαρήγαγαν την άθλια συνωμοσία. Από το αξίωμα του πρωθυπουργού έχουν περάσει και γίγαντες και μέτριοι. Μετά από τον κ. Τσίπρα θα έχει περάσει και ένας με χαρακτηριστικό την παλιανθρωπιά”.



    ΣΧΟΛΙΑ