Top Stories

Λαζαρίδης για Novartis: «Οι κατήγοροι μετατράπηκαν σε κατηγορούμενους»

  • NewsRoom


Για «Βατερλώ» από πλευράς της κυβέρνησης έκανε λόγο ο Μακάριος Λαζαρίδης αναφερόμενος στη συζήτηση που διεξήχθη χθες στη Βουλή, για την πολύκροτη υπόθεση Novartis.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Καβάλας «Alpha Radio 88,6», ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, τόνισε πως οι κατήγοροι μετετράπησαν σε κατηγορούμενους.

«Οι βουλευτές και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτόλμησαν καν να αναπαράξουν τις κατηγορίες και κατέληξαν να απολογούνται για μια σκευωρία που όλοι έχουν καταλάβει ότι έστησε η κυβέρνηση χειραγωγώντας τη Δικαιοσύνη σε βάρος δέκα πολιτικών της αντιπάλων», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Η απουσία του κ. Τσίπρα καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης από τη Βουλή μόνον τυχαία δεν ήταν. Όταν κατηγορούνται δύο πρώην πρωθυπουργοί είναι θεσμικά και πολιτικά αδιανόητο να μην είναι παρών στην Βουλή ο νυν και να εμφανίζεται αργά το βράδυ αδυνατώντας ακόμη και τότε να τους απαντήσει».

Επιπρόσθετα, μεταξύ άλλων στην συνέντευξή του, σχολίασε τη στάση που διατηρεί ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας αναφορικά με την υπόθεση, επισημαίνοντας ότι παρά τις ερωτήσεις του κ. Μητσοτάκη που είχαν γίνει παλαιότερα για το ζήτημα της Novartis, «ο κ. Τσίπρας επί έναν χρόνο έχει σηκώσει το ζήτημα και δεν έκανε τίποτα, δεν έδωσε καμία απάντηση, διότι απλούστατα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Αντί να ξηλώσει το κύκλωμα και να διεκδικήσει αποζημιώσεις και αντί να προχωρήσει σε αυτονόητες νομοθετικές αλλαγές που θα εξασφάλιζαν ότι ανάλογα φαινόμενα δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον, επέλεξε να «αξιοποιήσει» αυτόν τον χρόνο για να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους».

Επίσης, συμπλήρωσε τα εξής:

«Θέλετε να δούμε τι έγινε επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ; Ο τζίρος και τα κέρδη της Novartis αυξήθηκαν την τελευταία τριετία, όπως αποδεικνύεται από τα δημόσια στοιχεία της εταιρείας.

Και την ίδια ώρα δεν έγινε τίποτε για τη μείωση της υπερσυνταγογράφησης που αποτελεί διαχρονική εστία διαφθοράς και προκαλεί οικονομική αιμορραγία στα δημόσια ταμεία. Συνταγογραφήσεις 5,3 εκατομ. κατεγράφησαν μηνιαίως το 2014, 6,3 εκ. το 2016. Και ενώ το πληροφοριακό σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα για να το αξιοποιήσει.

Δεν υπάρχει, συνεπώς, μεγαλύτερη πρόκληση και υποκρισία από το να παριστάνουν τους φορείς της κάθαρσης αυτοί που πολεμούν διαχρονικά κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού του συστήματος».

Επίθεση Λαζαρίδη σε Π. Κουρουμπλή

Αναφερόμενος στον κ. Κουρουμπλή o Μακάριος Λαζαρίδης είπε επίσης: «Είναι αδιανόητο ένας νυν υπουργός να υπογράψει ο ίδιος, για τον εαυτό του, ότι παραγράφηκε το δικό του ενδεχόμενο αδίκημα απιστίας περί την υπηρεσία, και ταυτόχρονα να κατηγορεί άλλους που ήταν υπουργοί πριν από δέκα χρόνια. Αν όντως πίστευε η κυβέρνηση στην αθωότητα του υπουργού της, θα όφειλε εκείνη πρώτη να επιδιώκει τη διερεύνηση των πεπραγμένων του κ. Κουρουμπλή. Πόσο μάλλον όταν όλοι έχουν καταλάβει ότι με την επιλογή του να μην εκδώσει δελτίο τιμών για το 2015 ενίσχυσε τη Novartis και άλλες φαρμακευτικές εταιρείες. Η κυβερνητική πλειοψηφία έπρεπε να στήσει 11 κάλπες αντί 10».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αδ. Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας κρατούσε την υπόθεση Novartis για την προεκλογική περίοδο αλλά…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπόθεση Novartis: Προανακριτική και για τα δέκα πρόσωπα


ΣΧΟΛΙΑ