• Κοινωνία

    Κορονοϊός: Συναγερμός στην Αττική – Εκτιμήσεις για 60.000-80.000 ενεργά κρούσματα

    • NewsRoom
    κορονοϊός


    Σοκ προκαλούν τα ευρήματα από τα λύματα της Ψυττάλειας για τον κορονοϊό στην Αττική.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τον καθηγητή αναλυτικής χημείας, Νίκο Θωμαΐδη, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΙ «αυτή την στιγμή βλέπουμε μια μετάδοση του κορονοϊού περίπου 1,5 – 2%, δηλαδή περίπου 60.000 – 80.000 ενεργούς φορείς αυτή την στιγμή στην κοινότητα στα 4,2 εκατομμύρια πληθυσμό».

    «Καθημερινά, λαμβάνουμε δείγμα από την Ψυτάλλεια, αναλύουμε το ιικό φορτίο κορονοϊού και παραδίδουμε τα αποτελέσματα στην Επιτροπή Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως, τις τελευταίες ημέρες, οι έλεγχοι που γίνονται δείχνουν πως είναι σταθερά υψηλό το ιικό φορτίο.

    Ο ίδιος επισήμανε, δε, ότι η χώρα βρίσκεται σε άνοδο του δεύτερου μεγάλου κύματος.

    «Δεν υπάρχει απευθείας αναλογία με τα κρούσματα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ, διότι εμείς παίρνουμε ένα δείγμα και βλέπουμε πόσους φορείς θα βρούμε περίπου από τον πληθυσμό, ενώ εκείνοι (ο ΕΟΔΥ) στοχευμένα ελέγχουν ύποπτα κρούσματα», διευκρίνισε ο κ. Θωμαΐδης.

    Υπενθυμίζεται ότι χτες ανακοινώθηκαν 2.448 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 63 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Επίσης στην Αττική εντοπίστηκαν 492 κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη 683. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 52.254, εκ των οποίων το 54.4% άνδρες.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ