• Κοινωνία

    Κορονοϊός: Νεκρές τρεις μοναχές στη Θεσσαλονίκη – Οι δύο ανεμβολίαστες

    • NewsRoom
    νεκρές μοναχές


    Μεγάλη διασπορά του κορονοϊού έχει προκληθεί σε Μονή στην ανατολική Θεσσαλονίκη, με τρεις νεκρές μοναχές.

    Πρόκειται για Μονή που βρίσκεται στα περίχωρα του Δήμου Θέρμης, όπου από τις 17 μοναχές, οι 11 είναι ανεμβολίαστες. Την Πέμπτη έφυγε από τη ζωή μία 63χρονη, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του voria, πέθανε μια 78χρονη μοναχή. Και οι δύο ήταν ανεμβολίαστες.

    Στις 29 Σεπτεμβρίου είχε πεθάνει ακόμα μία μοναχή για την οποία δεν έχει γίνει γνωστό αν ήταν εμβολιασμένη ή όχι.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κάποιες από τις μοναχές νοσηλεύονται σε ΜΕΘ νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, η μία εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

    Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, πως μία εκ των αδελφών που νόσησε ελαφρά έχει αναλάβει τη φροντίδα όσων μοναχών νοσούν βαρύτερα.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΕΚΑΒ καλείται από το μοναστήρι για διακομιδή στα νοσοκομείο μόνο σε περιπτώσεις υποτροπής και όταν η κατάσταση δείχνει να φθάνει στο απροχώρητο.

    Χαρακτηριστική για την κατάσταση που επικρατεί στα μοναστήρια της χώρας είναι η σημερινή δήλωση του καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκου Τζανάκη, ο οποίος τόνισε ότι τα περίπου χίλια μοναστήρια της Ελλάδας αποτελούν φορείς αντιεμβολιασμού, με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις όπως τις εμβολιασμένες μοναχές του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ορμύλια Χαλκιδικής και της Μονής Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στη Σουρωτή.

    Διαβάστε επίσης:

    Κορονοϊός: Με long covid συμπτώματα και οι ασυμπτωματικοί

    Ιταλία: Χαλαρώνουν τα μέτρα σε κλαμπ, θέατρα, σινεμά και γήπεδα

    Αφγανιστάν: Έκρηξη σε τζαμί – Πάνω από 100 νεκροί



    ΣΧΟΛΙΑ