• Κοινωνία

    Κορονοϊός: Δεύτερη στον κόσμο η Ισπανία με 3.434 νεκρούς από τον ιό

    • NewsRoom
    Ισπανία


    Δεύτερη στον κόσμο, μετά την Ιταλία, είναι πλέον η Ισπανία με βάση τον αριθμό των νεκρών από τον κορονοϊό, καταγράφοντας 738 θανάτους μέσα σε μία ημέρα και αφήνοντας στην τρίτη θέση την Κίνα.

    Με 3.434 θανάτους, η Ισπανία έχει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό θανάτων παγκοσμίως, μετά την Ιταλία, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό 7.503 άνθρωποι.

    Η κατάσταση στη χώρα είναι δραματική, με τα νοσοκομεία να μην χωρούν άλλους ασθενείς, ενώ στη Μαδρίτη έχει στηθεί πλέον και ένα υπαίθριο νεκροτομείο.

    Την ίδια ώρα, όπως ανακοινώθηκε, η αναπληρώτρια πρωθυπουργός Κάρμεν Κάλβο βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Πρόκειται για το τρίτο μέλος του υπουργικού συμβουλίου που προσβάλλεται από τον ιό

    Στους δρόμους της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης, καθώς και στις πόλεις και στα χωριά σε όλη την Ισπανία, η εικόνα που επικρατεί είναι εικόνα έρημης πόλης, ενώ πυροσβεστικά οχήματα και τρακτέρ απολυμαίνουν τους δρόμους.

    Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ Έλληνας γιατρός ο οποίος εργάζεται στην Ισπανία, η κατάσταση αναμένεται να κλιμακωθεί τις επόμενες ημέρες. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η ενημέρωση που έχουν είναι ότι από την Πέμπτη αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο η κατάσταση.

    Την ίδια ώρα, η έλλειψη μέσων είναι τόσο μεγάλη που οι νοσοκόμες αναγκάζονται να φορέσουν ακόμη και σακούλες σκουπιδιών για να προστατευτούν.

    Βοήθεια από το ΝΑΤΟ ζητεί ο ισπανικός στρατός

    Ο ισπανικός στρατός ζήτησε από τους εταίρους του στο ΝΑΤΟ κιτ διαγνωστικών εξετάσεων για τον νέο κορονοϊό, αναπνευστήρες και προστατευτικό εξοπλισμό, στο πλαίσιο της παροχής διεθνούς βοήθειας της Συμμαχίας, είπε σήμερα ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας Μιγκέλ Βιλαρόγια.

    Σύμφωνα με τον αξιωματικό, η Ισπανία κατέθεσε το αίτημα αυτό στο ΝΑΤΟ, το οποίο μπορεί να το διαβιβάσει στις ένοπλες δυνάμεις των κρατών μελών του.

    Η βοήθεια θα μπορεί να διανεμηθεί σε πολίτες, είπε σε δημοσιογράφους ο ίδιος.



    ΣΧΟΛΙΑ