• Top Stories

    «Κλήρωσε» για τον διάδοχο του Αντώνη Στεργιώτη στην προεδρία της ΕΕΕΠ

    • NewsRoom


    Την Τρίτη 28/6 είναι προγραμματισμένη η ακρόαση του «εκλεκτού» του Ευκλείδη Τσακαλώτου για τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

    epitropithesmwnkaidiafaneias

    Ο 36χρονος Ευάγγελος Καραγρηγορίου, κάτοχος πτυχίου Οικονομικών, πτυχιούχος μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών στη Ναυτιλία, και με σημαντική εμπειρία σε θέματα φορολογίας, κατείχε από πέρυσι θέση μέλους του δ.σ. της Επιτροπής και διαδέχεται στην προεδρία της Ανεξάρτητης Αρχής τον  κ. Αντώνη Στεργιώτη, η θητεία του οποίου δεν ανανεώθηκε.

    Η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων συγκροτείται από εννέα μέλη, που διορίζονται από τον υπουργό Οικονομικών και είναι πρόσωπα αναγνωρισμένου κύρους, διακρίνονται για την επιστημονική τους κατάρτιση και την επαγγελματική τους ικανότητα και διαθέτουν εξειδικευμένη εμπειρία σε θέματα της αρμοδιότητας που τους ανατίθεται.

    Ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε.Π., διορίζεται εκ των εννέα μελών, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, ύστερα από γνώμη της Επιτροπής θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

    Ο Πρόεδρος έχει τη γενική αρμοδιότητα των εργασιών και τη συνολική εποπτεία της λειτουργίας της Αρχής, προεδρεύει των συνεδριάσεων της Ε.Ε.Ε.Π. και εκπροσωπεί την Αρχή δικαστικώς και εξωδίκως.

    Η θητεία του Προέδρου και των υπόλοιπων μελών της Ε.Ε.Ε.Π. είναι τετραετής και μπορεί να ανανεώνεται για μία μόνο φορά. Η σύνθεση των μελών της Ε.Ε.Ε.Π. πλην του Προέδρου, ανανεώνεται κατά το ήμισυ ανά διετία, προκειμένου να διασφαλίζεται η συνέχεια λειτουργίας της Αρχής.



    ΣΧΟΛΙΑ