• ΥΓΕΙΑ

    Και στρατιωτικά νοσοκομεία στη μάχη κατά του κορονοϊού

    • Contributor
    στρατιωτικο νοσοκομειο


    Και τα στρατιωτικά νοσοκομεία αναμένεται να μπουν στη μάχη κατά του κορονοϊού.

    Καλά πληροφορημένες πηγές του Healthstories.gr αναφέρουν ότι πριν λίγη ώρα έφτασε διαταγή στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για αποκλειστική νοσηλεία περιστατικών Covid-19.

    Με βάση αυτή τη διαταγή, θα πρέπει να ξεκινήσει η μεταφορά των νοσηλευόμενων ασθενών σε άλλα νοσοκομεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο που θα υποδεχτεί αυτούς τους ασθενείς είναι το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

    Ήδη φαίνεται να έχουν ξεκινήσει οι σχετικές συνεννοήσεις μεταξύ των δύο νοσοκομείων.

    Συνεχείς συσκέψεις στην Αριστοτέλους

    Οι συσκέψεις στο υπουργείο Υγείας είναι συνεχείς ενώ στην απογευματινή ενημέρωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, θα συμμετάσχει για πρώτη φορά από την αρχή της επιδημίας ο πρόεδρος του ΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου. Από τον περασμένο μήνα το ΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ έχει αναλάβει το γενικό συντονισμό της διαχείρισης των περιστατικών ΜΕΘ.

    Η επιδημιολογική κατάσταση παραμένει δύσκολη, με διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα και ελάχιστες κλίνες διαθέσιμες στο ΕΣΥ.

    Και το Κοργιαλένειο full covid νοσοκομείο 

    Μπροστά στην ασφυκτική πίεση που δημιουργούν τα επιδημιολογικά στοιχεία και με το σύστημα Υγείας σε οριακό σημείο, οι αρμόδιοι αναζητούν νέες λύσεις.

    Έτσι, φαίνεται πως δρομολογείται η μετατροπή του Κοργιαλένειου νοσοκομείου (Ερυθρού Σταυρού) σε νοσοκομείο αποκλειστικά για Covid-19 περιστατικά.

    Με την αλλαγή αυτή θα εξασφαλιστούν επιπλέον κλίνες νοσηλείας για τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού.

    Ωστόσο, για να γίνει αυτό, θα πρέπει να εξασφαλιστεί και η εύρυθμη λειτουργία των εφημεριών στο λεκανοπέδιο, με δεδομένο ότι το Κοργιαλένειο επωμίζεται μια «μεγάλη» γενική εφημερία.

    Αναζητείται επιπλέον ενίσχυση από τον ιδιωτικό τομέα 

    Οι αρμόδιοι στρέφουν και πάλι το βλέμμα στον ιδιωτικό τομέα που έχει ήδη παραχωρήσει δεκάδες κλίνες για covid και non covid περιστατικά.

    Σε αυτή τη φάση και προκειμένου να μετατραπεί το Κοργιαλένειο σε full covid νοσοκομείο, θα πρέπει να βρεθεί ιδιωτική κλινική που διαθέτει Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ώστε να μπορεί να καλύψει την εφημερία. Διαφορετικά θα πρέπει να εφημερεύσει κάποιο δημόσιο ή ακόμη και στρατιωτικό νοσοκομείο σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

    Όλες σχεδόν οι ιδιωτικές κλινικές της Αττικής έχουν παραχωρήσει κλίνες για νοσηλεία non covid περιστατικών, ενώ το Ιατρικό Περιστερίου και το Λητώ έχουν ετοιμαστεί να υποδεχτούν ασθενείς με κορονοϊό.

    Το Ερρίκος Ντυνάν έχει ενταχθεί από την περασμένη εβδομάδα στο σύστημα εφημεριών, αντικαθιστώντας το Σισμανόγλειο, το οποίο δέχεται πλέον αποκλειστικά περιστατικά Covid-19.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, στη διάθεση του ΕΣΥ έχει τεθεί και ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης για την υποδοχή ασθενών μετά την ανάρρωσή τους.

    Διαβάστε περισσότερα στο healthstories.gr

    Διαβάστε επίσης: 

    Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Βρισκόμαστε στην στην κρίση του αιώνα, να επιταχυνθούν οι παραδόσεις εμβολίων

    Κομισιόν: Υιοθετεί την πρόταση Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού – Πώς θα χρησιμοποιείται, ποια στοιχεία θα περιλαμβάνει

    Πελώνη: Το ΕΣΥ πιέζεται, όμως θα αντέξει



    ΣΧΟΛΙΑ