• Κοινωνία

    Και δεύτερος γνωστός ηθοποιός κατηγορείται για βιασμό μετά τον Δημήτρη Λιγνάδη

    Υπόθεση βιασμού στην Θεσσαλονίκη: Στο ΑΤ που έγινε η καταγγελία ο Τάκης Θεοδωρικάκος


    Ένας δεύτερος γνωστός ηθοποιός βρίσκεται από σήμερα σε θέση κατηγορουμένου για βιασμό.

    Είναι ο 38χρονος τον οποίο μήνυσε ο Δημήτρης Άνθης για τη σεξουαλική του κακοποίηση το 2006, όταν και οι δύο ήταν 22 ετών.

    Ο εισαγγελέας που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, λαμβάνοντας και την ανωμοτί κατάθεση του ηθοποιού, άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για το κακούργημα του βιασμού.

    Έτσι, μετά τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο γνωστός ηθοποιός θα είναι ο δεύτερος καταγγελλόμενος στο χώρο του θεάτρου που θα κληθεί σύντομα σε απολογία από ανακριτή.

    Ωστόσο, το αδίκημα παραγράφεται τον ερχόμενο Μάιο και μέχρι τότε, νομικές πηγές εκτιμούν ότι είναι αδύνατο να έχει εκδοθεί αμετάκλητο βούλευμα για παραπομπή ή όχι σε δίκη. Συνεπώς η καταγγελλόμενη πράξη οδεύει προς οριστική παραγραφή.

    Η μήνυση

    Ο Δημήτρης Άνθης υποστηρίζει στη μήνυση του ότι γνώρισε τον ηθοποιό το 2006 σε μπαρ στον Πύργο Αθηνών όπου εργαζόταν ως σερβιτόρος ο αδερφός του. Κάποια στιγμή του πρότεινε να πάνε σπίτι του.

    Όταν έφτασαν εκεί ο Δ. Άνθης αναφέρει ότι τον οδήγησε στο εσωτερικό του δωματίου του και εντελώς ξαφνικά, όπως περιγράφει, «χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε συζήτηση μεταξύ μας, όρμησε πάνω μου από πίσω στα σκοτεινά, με έσπρωξε με μεγάλη βία και με ξάπλωσε μπρούμυτα στο κρεβάτι, γύρισε και τα δύο χέρια του στην πλάτη μου και με ακινητοποίησε με το σωματικό του βάρος και την μυϊκή του δύναμη, η οποία ήταν πολύ υπέρτερη της δικής μου…

    Κλαίγοντας τον ικέτευα να σταματήσει, αυτός, όμως, σαν να έπαιρνε δύναμη από τις παρακλήσεις μου, γινόταν ολοένα και βιαιότερος εντείνοντας περαιτέρω τις προσπάθειές του, μέχρι που κατάφερε να παραβιάσει το σώμα
    μου…».

    Στις ανωμοτί εξηγήσεις του, ο ηθοποιός αρνήθηκε την κατηγορία του βιασμού υποστηρίζοντας ότι με τον 38χρονο έκαναν συναινετικό σεξ.

    Ο Δημήτρης Άνθης με τον Στραβοπόδη γνωρίστηκε το 2006 στο μπαρ «Dadde» στον Πύργο Αθηνών όπου εργαζόταν ως σερβιτόρος ο αδερφός του. Εκεί φέρεται να γνώρισε τον Στραβοπόδη.

    Όπως αναφέρει στο δικόγραφο ο ηθοποιός του ανέφερε ότι φοιτούσε στην δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ υπερηφανευόταν για τις γνωριμίες του με πολύ σημαντικά πρόσωπα του θεατρικού κόσμου και πως είχε ιδιαίτερα στενή σχέση με έναν δάσκαλο στη Σχολή.

    Τον Μάιο του 2006, ο Στραβοπόδης του πρότεινε να πάνε σπίτι του. «Ξαφνικά, όλως αιφνιδιαστικά, χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε συζήτηση μεταξύ μας, όρμησε πάνω μου από πίσω στα σκοτεινά, με έσπρωξε με μεγάλη βία και με ξάπλωσε μπρούμυτα στο κρεβάτι, γύρισε και τα δύο χέρια του στην πλάτη μου και με ακινητοποίησε με το σωματικό του βάρος και την μυϊκή του δύναμη, η οποία ήταν πολύ υπέρτερη της δικής μου… με απειλούσε σαν έμπειρος εγκληματίας ότι αν φωνάξω δεν θα βγω ζωντανός από εκεί μέσα».

    Διαβάστε επίσης:

    Κούγιας για Λιγνάδη: «Ψευδομήνυση» η νέα καταγγελία – «Δημοσιογράφος στρατολογεί φερόμενα ως θύματα»

    Κούγιας για νέα μήνυση κατά Λιγνάδη: Αν είναι της ίδιας ποιότητος με τις προηγούμενες, δεν έχουμε καμία ανησυχία

    Υπόθεση Λιγνάδη: Άμεση έρευνα στο σπίτι του ηθοποιού διέταξε η Ανακρίτρια – Γιατί αντιδρά ο Αλέξης Κούγιας



    ΣΧΟΛΙΑ