• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    «Κατέρρευσε» το Κοριόπολις: Αθώοι από τις βασικές κατηγορίες

    Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία


    Κατέρρευσαν οι βασικές κατηγορίες στη δίκη των 84 εμπλεκομένων στην υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων του 2011. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αθώωσε όλους τους κατηγορουμένους από τις κακουργηματικές κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης.

    Αντίθετα, καταδίκασε εμπλεκομένους  για επιμέρους πράξεις δωροδοκίας-δωροληψίας και παράνομου στοιχηματισμού.

    Στην πλειοψηφία τους οι καταδίκες αφορούν σε πράξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα ενώ πολλά άλλα πλημμελήμματα κρίθηκαν παραγεγραμμένα.

    Ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της δωροδοκίας-δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος δύο αγώνων. Το Αστέρας Τρίπολης- Ολυμπιακός Βόλου και το Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης.

    Ο Γιώργος Τσακογιάννης, τότε πρόεδρος της Ηλιούπολης, κρίθηκε ένοχος για απόπειρα εκβίασης κατ´εξακολούθηση, δωροδοκία-δωροληψία για τέσσερις αγώνες, διεξαγωγή και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, ξέπλυμα και οπλοκατοχή.

    Ένοχοι επίσης για επιμέρους πράξεις κρίθηκαν οι Γιάννης Κομπότης, Αβράαμ Παπαδόπουλος (παράνομος στοιχηματισμός), Γιώργος Μποροβήλος και Δημήτρης Μπάκος.

    Αναμένεται η απόφαση για τα ελαφρυντικά και τις ποινές.

    Δημοπρασία

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Φούσκες» Χρηματιστηρίου: Ξανά αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σοκ και δέος: 2.018 πλειστηριασμοί έως τον Οκτώβριο-Μόνο τον Μάρτιο στο e-σφυρί 885 ακίνητα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επικήρυξαν με 1.000 ευρώ τον δράστη που σκότωσε τρία κουταβάκια στο Λαύριο



    ΣΧΟΛΙΑ