• Top Stories

    Καταρρακτώδης βροχή στην Ανατολική Αττική

    • NewsRoom


    Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν αυτή την στιγμή την ανατολική Αττική έχουν ανησυχήσει τους κατοίκους Ραφήνας και του Ματιού καθώς ο κίνδυνος της πλημμύρας είναι μεγάλος στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές.

    Αυτό επεσήμανε στην έκτακτη εκπομπή του Star ο Μ. Πετράκης, Ομότιμος Ερευνητής, Πρώην Διευθυντής Ινστιτούτου Περιβάλλοντος Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο οποίος προειδοποίησε ότι οι ισχυρές βροχοπτώσεις αν σημειωθούν στις πυρόπληκτες περιοχές θα προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

    «Να προσευχηθούμε να μην υπάρξουν έντονες, καταρρακτώδεις βροχές γιατί αυτή τη στιγμή έχει καταστραφεί ο συνεκτικός ιστός της επιφάνειας του εδάφους, αφού καταστράφηκε το δάσος, επομένως στην περιοχή εκείνη έχουμε ένα ευαίσθητο σημείο για το περιβάλλον. Πρέπει να προσευχόμαστε να μην υπάρξουν πολύ έντονες βροχές σε σύντομο χρονικό διάστημα», είπε ο κ. Πετράκης.

    Προειδοποίησε μάλιστα ότι μιας καταρρακτώδης βροχή στο σημείο, μπορεί να φέρει και μεγαλύτερα προβλήματα, λόγω του ότι πίσω από την πυρόπληκτη περιοχή βρίσκεται η Πεντέλη, τεράστιοι δηλαδή ορεινοί όγκοι, οι οποίοι σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης μπορεί να κατεβάσουν έντονο υλικό προς την Κινέτα, το Μάτι, το Κόκκινο Λιμανάκι που θα δημιουργήσει πολύ μεγάλα προβλήματα.

    Καθώς το έδαφος διαβρώνεται και δεν μπορεί να συγκρατηθεί από τις ρίζες των δέντρων μεταφέρεται με τις βροχές στις οικιστικές περιοχές κι έτσι ο κίνδυνος πλημμυρών είναι πολύ έντονος σε περίπτωση έντονης βροχής.

    «Η περιοχή αυτή τη στιγμή είναι κατεστραμμένη. Βραχυπρόθεσμα πρέπει να ληφθούν μέτρα, να δημιουργηθούν φραγμοί, που θα προστατέψουν από τις πλημμύρες», είπε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τραγικό: 83 οι νεκροί της φονικής πυρκαγιάς – Άνδρας κατέληξε στην εντατική

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πιο δραματική ιστορία: Τι ζητά η μητέρα της 13χρονης Εβίτας και του μικρού Αντρέα (video)

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Απίστευτο βίντεο: Το Μάτι πριν και μετά την πυρκαγιά – Εξαφανίστηκε από τον χάρτη



    ΣΧΟΛΙΑ