• Top Stories

    Καρφί Φίλη κατά Καμμένου: Δεν χρειάζεται να κάνουμε τους συνταγματολόγους από την Ελλάδα

    • NewsRoom
    Νίκος Φίλης. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

    Νίκος Φίλης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ


    Ένα καρφί κατά του Πάνου Καμμένου επιφύλασσε ο Νίκος Φίλης στη συζήτηση που έχει ανοίξει σε σχέση με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ και την αντίδραση του υπουργού Άμυνας στο Twitter να χαρακτηρίσει τη διαδικασία άκυρη: «Δεν είναι ανάγκη να κάνουμε τους συνταγματολόγους από την Ελλάδα, με τις δικές τους διαδικασίες θα αποφασίσουν πώς θα προχωρήσουν. Ο κ. Καμμένος έχει γενικότερη διαφωνία για το θέμα, επικαλείται το Σύνταγμα. Εγώ δεν είμαι συνταγματολόγος και δεν κάνω το συνταγματολόγο».

    Μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο κ. Φίλης είπε: «Και μόνο να υπάρξει η προοπτική μεγάλης Αλβανίας πάνω από τα σύνορα μας είναι αρνητικό στοιχείο. Δεν κινδυνεύουν τα ελληνικά σύνορα, κινδυνεύει η σταθερότητα στην περιοχή και η αναδιαμόρφωση των κρατών των άλλων που είναι πολύ επικίνδυνο. Κινδυνεύει ένα μικρό κράτος να γίνει παιχνιδάκι στα χέρια γειτόνων που δεν θέλουν τη σταθερότητα. Κάθε εκκρεμότητα πάντοτε επιδεινώνεται, όταν δεν επιλύεται».

    Ερωτηθείς αν μπορεί μια συμφωνία να προχωρήσει χωρίς τη στήριξη του κόσμου, ο κ. Φίλης απάντησε ότι «βεβαίως χρειάζεται να υπάρχει μια στήριξη, να έχει πειστεί ο κόσμος για μια συμφωνία και αναφέρομαι σε όσους τους ενδιαφέρουν πρωτίστως. Την Ελλάδα την αφορά δευτερευόντως, δεν διακυβεύεται ούτε η ονομασία ούτε τα άλλα στοιχεία της κρατικής της υπόστασης, αυτό αφορά κυρίως τους γείτονες».

    Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι «είναι επ’ ωφελία της σταθερότητας της περιοχής, της Ελλάδας να ψηφιστεί η συμφωνία το συντομότερο δυνατόν από όλες τις πλευρές».

    Επιχειρώντας να εξηγήσει τους λόγους που οδήγησαν στην αποχή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «δεν θεωρώ ότι είναι ήσσονος σημασίας ο λόγος ότι υπάρχει αντιπαράθεση γεωπολιτικών συμφερόντων. Από τη μια οι δυτικές δυνάμεις και από την άλλη η Ρωσία και αυτό επηρεάζει τον κόσμο και τον κάνει πιο σκεπτικιστική. Δεύτερο ο τρόπος με τον οποίο ενήργησαν οι δυτικοί με αφόρητη πίεση στον κόσμο. Δεν προχωράει έτσι η δημοκρατία σε κανένα μέρος του κόσμου».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θριαμβολογεί ο Πάνος Καμμένος: «Δικαιώθηκα, άκυρο το δημοψήφισμα στα Σκόπια, να απολογηθεί ο Κυριάκος»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αιφνιδιασμός και κόντρες στην κυβέρνηση από την ασάφεια στο δημοψήφισμα της ΠΓΔΜ



    ΣΧΟΛΙΑ