• Top Stories

    Οι εισηγμένες υποστηρίζουν πως το Brexit… βλάπτει σοβαρά τα κέρδη

    Brexit


    Μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων κερδών τους, οι εταιρείες του δείκτη S&P 500 πραγματοποιούν conference calls, όπου ενημερώνουν τους επενδυτές σχετικά με την πορεία της επιχείρησης και απαντούν σε ερωτήσεις αναλυτών προκειμένου να σχηματίσουν οι τελευταίοι μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το μέλλον της επιχείρησης.

    Tα conference calls δίνουν επίσης τον απαιτούμενο χρόνο στα υψηλόβαθμα στελέχη, προκειμένου να αξιολογήσουν τους εξωγενείς παράγοντες καθώς και τα γεγονότα που επηρεάζουν την επιχείρησή τους. Εντοπίζοντας και επισημαίνοντας αυτά τα γεγονότα, τα στελέχη είναι σε θέση είτε να καθησυχάσουν τους επενδυτές αναφορικά με την ευελιξία και προσαρμοστικότητα της επιχείρησης ή να αναδείξουν τους τρόπους με τους οποίους τα γεγονότα αυτά μπορούν να έχουν αντίκτυπο στα μελλοντικά κέρδη της εταιρείας.

    Επί του παρόντος, φαίνεται ότι ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα στο μυαλό των στελεχών είναι η ψήφος του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Σύμφωνα με τη FactSet, αμερικάνικη εταιρεία χρηματοοικονομικών δεδομένων και λογισμικού, περίπου οι μισές από τις εταιρείες του δείκτη S&P 500, οι οποίες πραγματοποίησαν conference call μετά το δημοψήφισμα της 23 Ιουνίου, έχουν αναφερθεί στο Brexit.

    “Από τις 13 εταιρείες του δείκτη που ανακοίνωσαν τα κέρδη τους μετά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του Brexit, οι 6 αναφέρθηκαν στο «Brexit» ή στο «δημοψήφισμα της Μ. Βρετανίας» κατά τη διάρκεια των conference calls, έγραψε ο John Butters της FactSet.

    Ενώ το Brexit πιθανώς δεν αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για αυτές τις επιχειρήσεις, οι επιπτώσεις από τις διαφοροποιήσεις στην ισοτιμία και στην αξία της στερλίνας ήταν το μεγαλύτερο παράπονο των επιχειρήσεων αυτών για τα προηγούμενα τρίμηνα.

    Μέχρι στιγμής, οι αντιδράσεις των εταιρειών στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ποικίλλουν:

    “Δύο από αυτές τις εταιρείες (Paychex και Constellation Brands) δήλωσαν ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα έχει μηδαμινό έως και ανύπαρκτο αντίκτυπο στη συνολική τους απόδοση. Δύο άλλες εταιρείες (Acuity Brands & Walgreens Boots Alliance) δήλωσαν πως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έχει δημιουργήσει «αβεβαιότητα» και ιδιαίτερη «μεταβλητότητα» στις παγκόσμιες αγορές, αλλά δεν αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένες επιπτώσεις που το Brexit μπορεί να έχει στη βιωσιμότητά τους. Οι δύο τελευταίες εταιρείες, Carnival και McCormick & Company, δήλωσαν πως το «Brexit» έχει δημιουργήσει δυσμενείς συναλλαγματικές ισοτιμίες, οι οποίες θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στα μελλοντικά τους κέρδη. “

    Είναι αναμφισβήτητο πως ο παράγοντας Brexit θα συνεχίσει να παραμένει στην κορυφή της ατζέντας με τα θέματα που απασχολούν τα υψηλόβαθμα στελέχη, είτε ως δικαιολογία για τα αδύναμα αποτελέσματα, είτε ως αιτιολογημένη ανησυχία για τις χώρες οι οποίες είναι περισσότερο εκτεθειμένες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

    brexit factset

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/g-stournaras-protasi-stous-thesmous-gia-chalarosi-ton-capital-controls/60299

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/aegean-airlines-ston-agona-gia-tis-nees-aeroporikes-grammes/60191



    ΣΧΟΛΙΑ