• Κοινωνία

    Υπόθεση Λιγνάδη: Ήρθε στην Ελλάδα και κατέθεσε νύχτα ο Αιγύπτιος μηνυτής

    Δημήτρης Λιγνάδης


    Ο μηνυτής «φάντασμα» κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, που «οι καταγγελίες του για βιασμό στήθηκαν από το δικηγόρο του και ο ίδιος δεν εμφανίστηκε ποτέ για να καταθέσει», είναι από χθες το βράδυ ένα πρόσωπο με… σάρκα και οστά, για την ανάκριση.

    Ο 25χρονος Αλί από την Αίγυπτο που τα τελευταία χρόνια διαμένει μόνιμα στη Σουηδία αποφάσισε και έκανε με δικά του έξοδα το μακρύ ταξίδι για την Ελλάδα προκειμένου να βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας και να στηρίξει τις καταγγελίες του σε βάρος του σκηνοθέτη.

    Χθες τη νύχτα, ο νεαρός κατέθετε επί ώρες, μιλώντας για την άγρια σεξουαλική του κακοποίηση τον Αύγουστο του 2010.

    Τότε ήταν μόλις 14 ετών, μαθητής της Β’ Γυμνασίου.

    Ο σκηνοθέτης, υποστήριξε, τον κάλεσε στο σπίτι του και του έδωσε αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες. Εκείνος, λέει, έχασε τις αισθήσεις του και όταν συνήλθε το επόμενο πρωί κατάλαβε ότι είχε κακοποιηθεί γιατί πονούσε παντού.

    Ήδη ενώπιον του εισαγγελέα Νίκου Στεφανάτου που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, έχει καταθέσει ένας φίλος του μηνυτή και έχει επιβεβαιώσει το σκέλος της μήνυσης για προγενέστερη συνάντηση στο σπίτι του σκηνοθέτη, με τον Αλί και την παρέα των ανηλίκων να δέχεται κεράσματα αλκοόλ και τσιγαριλίκια και ανήθικες προτάσεις για ομαδική συνεύρευση. Τότε, είπε ο μάρτυρας, η παρέα έφυγε από το σπίτι.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αιγύπτιος μηνυτής έδωσε στην ανακρίτρια τα στοιχεία ακόμα 2 νεαρών, που ήταν στην παρέα του την επίδικη περίοδο. Δήλωσε ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα είναι πρόθυμα να μιλήσουν για τις ανήθικες προτάσεις που είχαν δεχθεί και ζήτησε να κληθούν άμεσα σε κατάθεση.

    Παράλληλα, η 19η τακτική ανακρίτρια αναμένει τα αποτελέσματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΓΑΔΑ τα οποία ερευνούν τα κατασχεθέντα από το σπίτι και την αποθήκη του Λιγνάδη.

    Διαβάστε επίσης:

    Υπόθεση Λιγνάδη: Δεύτερη πειθαρχική αναφορά κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας

    Υπόθεση Λιγνάδη: Νέες καταγγελίες από τον τρίτο μηνυτή – Τι λέει ο Αλέξης Κούγιας για τη νέα έρευνα στο σπίτι του σκηνοθέτη

    Γιάννης Λιγνάδης: Ο αδερφός μου έχει ισοπεδωθεί σε ηθικό και ψυχικό επίπεδο



    ΣΧΟΛΙΑ