• Κοινωνία

    Η βιβλική καταστροφή σε Αττική, Εύβοια, Ηλεία, Λακωνία και Φωκίδα μέσα από τους χάρτες του Copernicus

    • NewsRoom


    Συγκλονιστικούς χάρτες με το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσαν οι μεγάλες πυρκαγιές του Αυγούστου στην Ελλάδα δημοσιεύει η δορυφορική υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Στους χάρτες της απεικονίζονται οι εκτάσεις καμένων περιοχών σε μερικές από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα το τελευταίο διάστημα όπως αυτή της Βόρειας Εύβοιας και της Αττικής.

    Η καμένη έκταση στην Εύβοια προσδιορίζεται με βάση τις δορυφορικές καταγραφές στα 507.950 στρέμματα, ωστόσο στην τελική της έκταση μπορεί να ξεπεράσει τα 700.000 στρέμματα.

    Στην πυρκαγιά στην Ηλεία-Αρκαδία, η οποία συνεχίζεται στην Γορτυνία υπολογίζονται πως έχουν καεί πάνω από 150.150 στρέμματα, ενώ  111.120 στρέμματα έχουν καεί στην πυρκαγιά της Λακωνίας και 84.540 στρέμματα στην Αττική και πάνω από 10.000 στη Φωκίδα.

    Εν τω μεταξύ, στα μέτωπα στην Ελλάδα συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών με τις συνεχείας αναζωπυρώσεις, κυρίως στην Εύβοια και την Αρκαδία. Κάτι που αναμένεται να αυξήσει τον τελικό απολογισμό της καταστροφής από τις πυρκαγιές, το πλήθος των οποίων ξεπέρασε τις 500 στις τελευταίες 9 ημέρες.

    Η υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη χαρτογράφηση των περιοχών της Αττικής και της Εύβοιας ενεργοποιήθηκε στις 3 Αυγούστου, για την χαρτογράφηση των περιοχών της Εύβοιας και της Αττικής. Τις επόμενες ημέρες ζητήθηκε να επεκταθεί η χαρτογράφηση και για τις υπόλοιπες μεγάλες πυρκαγιές, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη αποτίμηση της τελικής κατάστασης.

    Δείτε τους χάρτες

    Εύβοια

    Αττική

    Ανατολική Μάνη

    Αρχαία Ολυμπία

    Φωκίδα



    ΣΧΟΛΙΑ