• Top Stories

    Η μυστική συνάντηση Τσίπρα με τους 53+: Θέλει εκλογές το φθινόπωρο

    • NewsRoom
    tsipras τσίπρας

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας


    Να συμφωνήσουν όλες οι φωνές μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ για τον χρόνο των εκλογών και να συντονιστούν υπέρ του φθινοπώρου ήταν ο στόχος συνάντησης -προ ολίγων ημερών- του Αλέξη Τσίπρα με εκπροσώπους όλων των τάσεων. Στο τραπέζι μπήκε και το άνοιγμα σε στελέχη από την Κεντροαριστερά μετά τις εσωκομματικές γκρίνιες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα κλειστή κομματική σύσκεψη, κατά την οποία τέθηκαν τα θέματα του χρόνου των εκλογών και της πολιτικής διεύρυνσης.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας είπε στους συνομιλητές του ότι στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν πως το φθινόπωρο είναι ο καταλληλότερος χρόνος για τις εθνικές εκλογές και πως δεν θα πρέπει να υπάρχει πολυφωνία σχετικά με το θέμα αυτό.

    Μάλιστα, κάλεσε τα στελέχη να σταματήσουν να μιλούν για κάλπες τον Μάιο, καθώς προκαλούν σύγχυση και κάνουν ζημιά στο κυβερνητικό έργο.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ως καταλληλότερο χρόνο εκλογών τον Οκτώβριο για τους εξής λόγους: τα θετικά μέτρα θα έχουν αποδώσει, η χώρα θα έχει βγει και πάλι στις αγορές, η ανεργία εκτιμάται ότι θα έχει πέσει άλλες 2 μονάδες, η Ελλάδα θα έχει πάρει ακόμα δύο δόσεις για την μείωση του χρέους, θα υπάρχει καλό κλίμα λόγο της αύξησης του τουρισμού, ενώ θα έχει περάσει και αρκετό διάστημα από την συμφωνία των Πρεσπών.

    Με βάση τα παραπάνω, η κυβέρνηση εμφανίζεται να κάνει τον προγραμματισμό της για εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο και να ρίχνει τώρα το βάρος της στις ευρωεκλογές και τς αυτοδιοικητικές εκλογές.

    Πέραν του θέματος των εκλογών, στην συνάντηση τέθηκε το θέμα των ψηφοδελτίων και η μορφή που θα έχει η συνεργασία με τα στελέχη της Κεντροαριστεράς. Εκεί ξεκαθαρίστηκε ότι η Κουμουνδούρου δεν θα μιλά για διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά για συνεργασία με στελέχη της Κεντροαριστεράς πάνω σε μια προγραμματική σύγκλιση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το σχόλιο Μητσοτάκη για εκλογές τον Μάιο – Το τσιγάρο στον διάδρομο της Βουλής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπουργείο Εσωτερικών: Έτοιμοι και για πενταπλές εκλογές τον Μάιο

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Μυρίζει εκλογές: Φουντώνουν τα σενάρια για κάλπες πριν από το καλοκαίρι



    ΣΧΟΛΙΑ