ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δύο άνδρες, ένας Ρώσος και ένας Γάλλος, σκοτώθηκαν σήμερα όταν ελικόπτερο συνετρίβη και τυλίχθηκε στις φλόγες στη Βιλφράνς-σιρ-Μερ, στη νοτιοανατολική Γαλλία, όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική υπηρεσία και τις αρχές της περιφέρειας.
Το ελικόπτερο είχε αναχωρήσει από τη Λοζάνη της Ελβετίας με προορισμό το Μονακό. Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 2 το μεσημέρι και, όπως είπε ένας εκπρόσωπος της περιφέρειας Αλπ-Μαριτίμ, εντοπίστηκαν δύο πτώματα.
Τα θύματα είναι ο Γάλλος πιλότος που εργαζόταν για την ιδιωτική εταιρεία Monacair του Μονακό και ένας επιβάτης, επιχειρηματίας ρωσικής καταγωγής με διαβατήριο Μάλτας. Το ελικόπτερο επρόκειτο να μεταφέρει και έναν δεύτερο επιβάτη, που όμως ακύρωσε την τελευταία στιγμή το ταξίδι του.
Σύμφωνα με την εταιρεία, ο πιλότος, ηλικίας περίπου 30 ετών, είχε εκπαιδευτεί στην περιοχή αυτήν και την γνώριζε πολύ καλά ενώ το ελικόπτερο ήταν “της τελευταίας γενιάς”.
Οι υπηρεσίες διάσωσης ανέφεραν ότι περισσότεροι από 50 πυροσβέστες αναπτύχθηκαν στην περιοχή της συντριβής και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης της πυρκαγιάς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το Ισραήλ σκότωσε διοικητή των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης – «Xρηματοδότησε τη Χαμάς πριν τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου»
- Αίθριος καιρός σήμερα με κατά τόπους ισχυρές βροχές μετά τα προβλήματα στη Θεσσαλία
- Ο Τραμπ λέει πως μπορεί να αλλάξει γνώμη σχετικά με την αποπομπή του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ
- Ο Τραμπ «αδειάζει» τους Ευρωπαίους μεσολαβητές – «Το Ιράν δεν θέλει να μιλήσει μαζί τους, αλλά μαζί μας»
