• Κοινωνία

    Γ. Πάσχας (ΤτΕ): «Ουδέποτε είχα ούτε έχω οποιαδήποτε ληξιπρόθεσμη οφειλή από δάνειο προς την Εθνική ή άλλη τράπεζα»

    • NewsRoom

    Γιώργος Πάσχας. Στέλεχος Τράπεζα της Ελλάδας


    «Ουδέποτε είχα ούτε έχω οποιαδήποτε ληξιπρόθεσμη οφειλή από δάνειο ή οποιαδήποτε αιτία προς την Εθνική Τράπεζα ή άλλη τράπεζα», υπογραμμίζει, σε δήλωσή του, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γεώργιος Πάσχας, απαντώντας σε όσα είδαν νωρίτερα το φως της δημοσιότητας σχετικά με την ποινική δίωξη που φέρεται να του ασκήθηκε μετά από έρευνα των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς.

    Αναλυτικά η δήλωση του κ. Πάσχα έχει ως εξής:

    «Σχετικά με το συκοφαντικό δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών”, του οποίου τα κίνητρα είναι προφανή και κατά το οποίο “βασικό στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος δεν πλήρωνε τα δάνειά του”, δηλώνω ότι ουδέποτε είχα ούτε έχω οποιαδήποτε ληξιπρόθεσμη οφειλή από δάνειο ή οποιαδήποτε αιτία προς την Εθνική Τράπεζα ή άλλη τράπεζα και ότι επιφυλάσσομαι να ασκήσω στο ακέραιο τα νόμιμα δικαιώματά μου κατά των υπαιτίων ενώπιον των δικαστηρίων της χώρας».

    Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, σε βάρος του κ. Πάσχα έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για (κατά περίπτωση) απιστία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, απλή συνέργεια σε απιστία και ηθική αυτουργία σε απιστία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

    Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν και τα μέλη των επιτροπών που ενέκριναν τις επίδικες δανειοδοτήσεις.

    Ο συνεργάτης του επικεφαλής της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, φέρεται να έλαβε το 2007 από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος τα δάνεια ως ενδοϋπηρεσιακή χρηματοδότηση. Κατά την εισαγγελική έρευνα τα δάνεια δόθηκαν με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους και δίχως επαρκείς εγγυήσεις για την αποπληρωμή τους.

    Κατά τους εισαγγελείς, η ζημία που προκλήθηκε στην Εθνική Τράπεζα φτάνει τις 800.000 ευρώ, όσο δηλαδή και τα ποσά των δανείων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποινική δίωξη σε βάρος στελέχους της ΤτΕ για δάνεια 800.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ