• Κοινωνία

    Φονική πυρκαγιά με τουλάχιστον 17 νεκρούς σε ξενοδοχείο στο Νέο Δελχί (video-σοκ)

    • NewsRoom


    Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Νέο Δελχί, γνωστοποίησε το Πυροσβεστικό Σώμα της ινδικής πρωτεύουσας. Η φωτιά ξέσπασε στο ξενοδοχείο Arpit Palace, σε μια κεντρική, πυκνοκατοικημένη συνοικία της μεγαλούπολης, και προκάλεσε σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή στον τρίτο και τελευταίο όροφο.

    «Οι διοικήσεις νοσοκομείων μας επιβεβαίωσαν ότι ο απολογισμός είναι τώρα 17 (νεκροί), ανάμεσά τους ένα παιδί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σουνίλ Τσόντρι, αξιωματικός του πυροσβεστικού σώματος.

    Ο διοικητής του πυροσβεστικού σώματος της ινδικής πρωτεύουσας, Τζ. Σ. Μίσρα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την απώλεια εννέα ανθρώπων, μεταξύ αυτών μια γυναίκα και ένα παιδί, που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο Arpit Palace και πήδηξαν στο κενό για να σωθούν από τις φλόγες. Τρεις ακόμη άνθρωποι έχουν τραυματιστεί εξαιτίας της φωτιάς.

    Οι φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στη δημοσιότητα δείχνουν τον τρίτο και τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου να έχει τυλιχτεί στις φλόγες, ενώ έχει γίνει γνωστό ότι έχει καταστραφεί ολοσχερώς το κεντρικό τμήμα του ξενοδοχείου.

    Η πυρκαγιά χρειάστηκε ώρες για να κατασβεστεί από τους πυροσβέστες, ενώ δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα αίτια που πυροδότησαν τη φωτιά. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αιτιών έχουν ξεκινήσει από τις αρχές, που θεωρούν πιθανό ένα σενάριο βραχυκυκλώματος, αλλά και ενδεχόμενων παραλείψεων σε μέτρα και κανόνες ασφαλείας εκ μέρους του προσωπικού και της διεύθυνσης του ξενοδοχείου.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πυρκαγιές που προκαλούνται από ατυχή κατασκευή ή χειρισμό εκ μέρους των ανθρώπων είναι αρκετά συχνό φαινόμενο, καθώς απουσιάζει από τη χώρα η παιδεία ως προς τα θέματα πυρασφάλειας, αλλά και η απουσία ελέγχων. Ενδεικτικά, μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο ακόμη οκτώ άνθρωποι είχαν πέσει θύματα πυρκαγιάς στο δημόσιο νοσοκομείο στο Μουμπάι, ενώ ακόμη εκατό είχαν τραυματιστεί.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χιόνι στην Αθήνα Τετάρτη και Πέμπτη φέρνει η… «Χιόνη»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέοι κανόνες ασφαλείας για τα συνταγογραφούμενα φάρμακα στην ΕΕ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ελληνικό: Φταίει… ο αέρας για τον θάνατο του 13χρονου στο λούνα παρκ



    ΣΧΟΛΙΑ