• Κοινωνία

    Fake news τα κέρματα των 2 ευρώ που αξίζουν 80.000!

    • NewsRoom


    Πανικός επικράτησε την προηγούμενη εβδομάδα, από την αγγελία στο ebay, για το ελληνικό κέρμα των 2 ευρώ με τα ασυνήθιστα χαρακτηριστικά, που μπορούσε να «πιάσει» ακόμη και τα 80.000 ευρώ. Πολλοί ήταν εκείνοι που αναζήτησαν σε κουμπαράδες και πορτοφόλια το «πολυπόθητο» κέρμα και η αλήθεια είναι ότι πολλοί από αυτούς το βρήκαν και θέλησαν να μάθουν περισσότερα για το πώς θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τους συλλέκτες και υποψήφιους αγοραστές.

    Τα νέα όμως είναι δυσάρεστα για τους κατόχους των… «συλλεκτικών» κερμάτων των 2 ευρώ καθώς το πιθανότερο είναι ότι έχουμε να κάνουμε με μια περίπτωση φάρσας. Και αυτό διότι  ο χρήστης «alexander6010«, που δημοσίευσε την συγκεκριμένη αγγελία των 80.000 ευρώ, δεν είναι καν πωλητής του ebay. Έχει βαθμολογία «12» από 12 αγορές που έχει κάνει, δεν έχει πουλήσει ποτέ τίποτα από το 2005 που δημιούργησε το λογαριασμό, και τους τελευταίους 12 μήνες δεν έχει πραγματοποιήσει ούτε μία συναλλαγή.

    H εφημερίδα berliner-kurier δημοσίευσε πρώτη το σχετικό άρθρο και από εκεί πήρε την είδηση το Αθηναικό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, και την μοίρασε σε όλα τα μέσα ενημέρωσης. Όμως το δημοσίευμα της berliner-kurier περιέχει και την εκτίμηση του πιστοποιημένου εμπειρογνώμονα για κέρματα, Guy Franquinet, που προειδοποιεί για την εμφάνιση τέτοιων ψεύτικων αγγελιών και ξεκαθαρίζει ότι αυτά τα κέρματα -που έχουν σφάλματα από την κοπή- δεν αξίζουν χιλιάδες ευρώ. Μάλιστα παρουσιάζει και χαρακτηριστικά παραδείγματα με κέρματα του ευρώ που έχουν σφάλματα. Όμως η εκτίμηση και η προειδοποίηση του εμπειρογνώμονα, δεν μεταφέρθηκε στα ελληνικά δημοσιεύματα.

    Η αγγελία στο ebay υπήρχε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το συγκεκριμένο κέρμα ή παρόμοια αξίζουν χιλιάδες ευρώ. Στο ebay ο καθένας μπορεί να πουλήσει οτιδήποτε και να ζητήσει ό,τι ποσό θέλει, ή ακόμη να δημιουργήσει μια αγγελία φάρσα. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να ζητήσει 1.000 ή 10.000 ευρώ για μια οδοντογλυφίδα. Αυτές οι τιμές, που είναι έξω από κάθε λογική, δεν ισχύουν και ποτέ δεν θα δοθούν από κάποιο αγοραστή αυτά τα χρήματα. Αυτές οι «τρελές» αγγελίες δεν είναι κάτι καινούργιο στο ebay.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ψάξτε στα πορτοφόλια: Μήπως έχετε το ελληνικό κέρμα των 2 ευρώ που αξίζει 80.000 ευρώ;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μειώνεται το «τζάμπα» των κινητών τηλεφώνων των βουλευτών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Από τον Alpha… στον ΣΚΑΪ: Αυτός είναι o νέος Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης



    ΣΧΟΛΙΑ