• Top Stories

    Εξαπατούσε ανάπηρους συνταξιούχους πρώην υπάλληλος του ΙΚΑ

    • NewsRoom
    Πεντέλη: Άνδρας έχει ανεβεί σε ταράτσα και απειλεί ότι θα κάνει κακό σε κόσμο


    Σάλο έχει προκαλέσει η περίπτωση ενός πρώην υπαλλήλου του ΙΚΑ Πολυγύρου στο Τμήμα Συντάξεων, καθώς εξαπατούσε επί μία τριετία εξαπάτησε τουλάχιστον 7 ανάπηρους συνταξιούχους για να επωφεληθεί τα επιδόματά τους.

    Η έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση των περιπτώσεων απάτης σε βάρος δικαιούχων αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων της περιοχής. Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης πλέον, σε βάρος του 60χρονου συνταξιούχου του ΙΚΑ, για απάτη, υπεξαίρεση στην υπηρεσία και πλαστογραφία.

    Συγκεκριμένα όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, ο 60χρονος πρώην υπάλληλος σε υποκατάστημα του ΙΚΑ Πολυγύρου Χαλκιδικής, έπειθε ασφαλισμένους πολίτες που λάμβαναν αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα, ότι είχε γίνει λάθος στον υπολογισμό των χρημάτων που δικαιούνταν και τους αποσπούσε χρηματικά ποσά ως επιστροφές, δίνοντάς τους πλαστά αποδεικτικά είσπραξης.

    Ύστερα από έρευνα, από τις αρχές του 2012 έως και τα μέσα του 2015, ο 60χρονος εξαπάτησε 7 ασφαλισμένους πολίτες, και τα χρηματικά ποσά που συνολικά εισέπραξε ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ.

    Η απάτη αποκαλύφθηκε εντελώς τυχαία, όταν στις αρχές του 2017 ένα από θύματά του πήγε στο ΙΚΑ της περιοχής για προσωπική του υπόθεση και ανέφερε σε άλλον υπάλληλο ότι πριν μερικά χρόνια του είχαν ζητήσει επιστροφή χρημάτων. Μόλις ο υπάλληλος διασταύρωσε στο σύστημα ότι αυτό δεν είχε συμβεί ποτέ, αντιλήφθηκαν ότι είχε γίνει απάτη και ερευνώντας την περίοδο εκείνη ανακάλυψαν άλλα έξι θύματα του συνταξιούχου πλέον υπαλλήλου του ΙΚΑ.

    Στην οικία του 60χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, 8 τραπεζικά βιβλιάρια καταθέσεων και χειρόγραφες σημειώσεις με χρηματικά ποσά.

    Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθούν παρόμοιες περιπτώσεις εξαπάτησης, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι τα θύματά του, που ήταν οι πλέον αναξιοπαθούντες της περιοχής, θα είναι πολύ περισσότερα. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.



    ΣΧΟΛΙΑ