ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τι λέει το smart money για Πειραιώς, Metlen και JUMBO, γιατί έδιωξαν την Μαρία Ρίτα Γκάλι, τι συμβαίνει με Προκοπίου και Αστέρα, ο λογιστής των ΕΑΣ, και μια συνάντηση με σημασία του ΚΜ στο σπίτι του Μανιά
Να επισκεφθεί τα Σκόπια μέσα στον Απρίλιο ετοιμάζεται ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από ομάδα επιχειρηματιών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε τουρισμό, εστίαση, κατασκευές και ενέργεια. Στην συνέχεια, θα ακολουθήσει ανταποδοτική επίσκεψη του Ζόραν Ζάεφ στην Αθήνα.
Στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης είναι η εντατικοποίηση της οικονομικής συνεργασίας με την γειτονική χώρα, ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας, της διαχείρισης των απορριμμάτων και της διαμετακόμισης.
Ο πρωθυπουργός από το Φόρουμ των Δελφών είχε πει ότι θα δημιουργηθεί Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών: «Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να χτίζει πάνω σε όσα πετύχαμε με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Για το λόγο αυτό, μέσα στους επόμενους μήνες, θα είμαι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα επισκεφτώ επισήμως τα Σκόπια, συνοδευόμενος μάλιστα από επιχειρηματική αποστολή.
Και επιπλέον θα προχωρήσουμε στην ιδρυτική σύγκλιση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, με σκοπό να εξετάσουμε τρόπους εμβάθυνσης της συνεργασίας μας σε μια σειρά από τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Από το εμπόριο, τις οικονομικές ανταλλαγές, τον τουρισμό, την ενέργεια, τον πολιτισμό, μέχρι τη στρατιωτική και αστυνομική συνεργασία».
Πάντως, παρά τις προετοιμασίες της επίσκεψης Τσίπρα στα Σκόπια, στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει και προβληματισμός, καθώς η δυσαρέσκεια μεγάλου μέρους της κοινωνίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα δεν έχει περιοριστεί, με αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ να βυθίζεται δημοσκοπικά σε αυτές της περιοχές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Αθήνα δίνει διευκρινίσεις για τη ρηματική διακοίνωση που έστειλαν τα Σκόπια στον ΟΗΕ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλέξης Τσίπρας: Θα ήμουν ανόητος αν είχα στρατηγική να αλώσω την Κεντροαριστερά!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- TREK Development: Πώληση 375.000 μετοχών από τον Κωνσταντίνο Παπαπολύζο και την Μελίνα Λαζαροπούλου
- Έφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας και επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΒΕ Eυγένιος Πλαλής
- Wall Street: Γιατί όλοι οι αναλυτές προβλέπουν νέο ράλι των αμερικανικών μετοχών το 2026
- METLEN: Στην Αλεξανδρούπολη το πρώτο αμερικανικό φορτίο LNG για τη βουλγαρική αγορά