• Κοινωνία

    Επτά συλλήψεις για τα επεισόδια στο Σύνταγμα

    • NewsRoom

    Επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών σε συλλαλητήριο ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, έξω από το κτίριο της Βουλής στο Σύνταγμα, Αθήνα, Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019. Η συμφωνία κατατέθηκε από την κυβέρνηση προς ψήφιση το πρωί του Σαββάτου στη Βουλή. Το συλλαλητήριο διοργάνωσαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, ο Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία και η Παμμακεδονική ΗΠΑ. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μία διακρατική συμφωνία ανάμεσα στις κυβερνήσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας με σκοπό την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της Π.Γ.Δ.Μ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ


    Επτά συλλήψεις και 25 αστυνομικοί τραυματίες είναι ο απολογισμός των σημερινών επεισοδίων της αστυνομίας για τα επεισόδια που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

    Όπως ανακοινώθηκε από την ΓΑΔΑ, 12 άτομα προσήχθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, από τα οποία συνελήφθησαν τα επτά, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

    Επιπλέον, ο αριθμός των τραυματιών αστυνομικών που έχουν διακομισθεί μέχρι τώρα στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών ανέρχεται σε είκοσι πέντε.

    Το συλλαλητήριο χαρακτηρίστηκε από άγρια επεισόδια, επιθέσεις σε φωτορεπόρτερ κι εικονολήπτη της ΕΡΤ, πέτρες, φωτοβολίδες, και εκτεταμένη χρήση χημικών.

    Τα πρώτα επεισόδια σημειώθηκαν περίπου στις 14:30 στα σκαλιά της Βουλής, όταν ομάδα αγνώστων, πετώντας φωτοβολίδες, καπνογόνα και κρατώντας ξύλα και κοντάρια επιχείρησαν να εισβάλουν στη Βουλή και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες τους απώθησαν κάνοντας εκτεταμένη ρίψη χημικών.

    Τα επεισόδια συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου κι επεκτάθηκαν στους δρόμους γύρω από τη Βουλή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ντοκουμέντο: Η Βούλτεψη φυγαδεύεται σε ξενοδοχείο έπειτα από τραμπουκισμούς – «Έπεσα θύμα παρακρατικών» (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτες καταγγελίες: Ληγμένα από το 2017 τα χημικά που χρησιμοποιήθηκαν στο Σύνταγμα (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έτσι απαντά το υπ. Προστασίας του Πολίτη για την αλόγιστη χρήση χημικών: Η ΕΛ.ΑΣ. λειτουργήσε με ψυχραιμία



    ΣΧΟΛΙΑ