ΥΓΕΙΑ

Επίσκεψη Κικίλια στο «Τζάνειο»: «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας ανταποκρίνεται και με το παραπάνω»


Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «Τζάνειο» πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος συνομίλησε με ασθενείς που είχαν προσέλθει στην εφημερία, γιατρούς και νοσηλευτές.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας συναντήθηκε με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και τους διευθυντές.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο υπουργός Υγείας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα επισκέπτομαι το ‘Τζάνειο’ στη γενική του εφημερία η οποία, με χαρά βλέπω, είναι λίγο καλύτερη από ότι την προηγούμενη φορά. Θέλω να πω ότι αυτοί εδώ οι άνθρωποι – η Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, ο Διευθυντής της ΜΕΘ, η Προϊσταμένη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, οι γιατροί μας και όλο το υγειονομικό προσωπικό – έχουν δώσει όλο τους το είναι σε αυτή την προσπάθεια. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ όλους.

Αντιμετωπίζουμε μια πανδημία, δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς αυτό, μια τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας. Βλέπετε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας ανταποκρίνεται και με το παραπάνω και εδώ και αρκετές εβδομάδες, με τη βοήθεια και τη στήριξη όλων: των ιδιωτικών Θεραπευτηρίων και των στρατιωτικών Νοσοκομείων και ιδιωτών γιατρών. Σε αυτή τη μάχη για να σωθεί έστω και μια παραπάνω ανθρώπινη ζωή, δεν περισσεύει κανείς.

Έτσι θα συνεχίσουμε, είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε. Σε κάθε περίπτωση, για αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν δείξει υπομονή και για πολλούς-πολλούς μήνες προσπαθούν να βοηθήσουν με αλληλεγγύη ο ένας τον άλλον να τα καταφέρουμε, αξίζουν τα πάντα.

Θέλω για ακόμη μια φορά να τους ευχαριστήσω και να πω ότι η ελληνική Πολιτεία και η ελληνική κοινωνία αναγνωρίζει το τεράστιο αυτό έργο. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους, να είστε καλά».

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΔΥ: 1.449 νέα κρούσματα κορονοϊού και 54 θάνατοι – Στους 735 οι διασωληνωμένοι

Με εγκεφαλικό στο νοσοκομείο ο Τάκης Κορωναίος

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Υπουργικό – Στο επίκεντρο η έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης


ΣΧΟΛΙΑ