• Top Stories

    ΕΟΦ: Απαγόρευση διακίνησης συμπληρώματος διατροφής-Επικίνδυνο για την καρδιά

    • NewsRoom
    ΕΟΦ

    Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων


    Επικίνδυνο κρίθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) ένα φαρμακευτικό συμπλήρωμα διατροφής και γι’αυτό διέταξε την απαγόρευση διάθεσης και διακίνησής του. Το εν λόγω συμπλήρωμα κρίθηκε ότι μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αρνητικές συνέπειες στο καρδιαγγειακό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού.

    Πρόκειται για ένα προϊόν μαρμελάδας, την «EPIMEDYUMLUBITKISEL KARISIMLI MACUN». Το προϊόν διακινείται σαν συμπλήρωμα διατροφής και σύμφωνα με τα αποτελέσματα εργαστηριακού ελέγχου των γερμανικών Αρχών, περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη, η οποία δε δηλώνεται στην επισήμανση.

    Η ουσία σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

    Όπως τονίζει ο ΕΟΦ, η απαγόρευση του προϊόντος γίνεται σε μια προσπάθεια πρόληψης και προάσπισης της δημόσιας υγείας. Τονίζει, επιπλέον, ότι ενώ εφόσον η επιχείρηση διακινεί το εν λόγω προϊόν στην Ελλάδα, μέσω διαδικτύου, οφείλει να το αποσύρει από την ελληνική αγορά.

    Ύποπτο και ένα προϊόν για προβλήματα ακοής αγνώστου προέλευσης

    Ωστόσο, ο ΕΟΦ στρέφει την προσοχή του σε ακόμη ένα προϊόν, που διαφημίζεται και υποστηρίζει ότι αντιμετωπίζει προβλήματα ακοής.

    Πρόκειται για το προϊόν «Nutresin-Herbapure Ear», ένα γυάλινο φιαλίδιο χρώματος σκούρου καφέ και χωρητικότητας 15 mL, του οποίου η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα δεν έχει αξιολογηθεί από τον ΕΟΦ.

    Είναι σημαντικό να αναφερθεί, επίσης, ότι στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα διάθεσης και πώλησης του εν λόγω προϊόντος δεν υπάρχουν στοιχεία επικοινωνίας παρασκευαστή ή και διανομέα του προϊόντος.

    Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών και προειδοποιεί ότι αν περιέλθει στην κατοχή τους το προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό.

    Ο ΕΟΦ επαναλαμβάνει για ακόμη μία φορά ότι η αγορά και η χρήση προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί αντιπυρετικό φάρμακο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προσοχή! Ο ΕΟΦ ανακαλεί επικίνδυνα υγρά μαντηλάκια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΕΟΦ: Ανακαλείται γνωστό αποσυμφορητικό μύτης



    ΣΧΟΛΙΑ