ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένας εντυπωσιακός υδροστρόβιλος δημιουργήθηκε το πρωί της Πέμπτης (24/10) ανοιχτά της Λεμεσού, στην περιοχή Μονή.
Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το offsite.com.cy, λόγω των ισχυρών καιρικών φαινομένων που πλήττουν τις τελευταίες μέρες την Κύπρο, ο υδροστρόβιλος έκανε την εμφάνισή του.
Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, κίτρινη προειδοποίηση ισχύει μέχρι σήμερα τις 18:00 το απόγευμα, ενώ δεν αποκλείεται τα καιρικά φαινόμενα να ενταθούν.
Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο
Τι είναι ο υδροστρόβιλος και πώς δημιουργείται
Ο υδροστρόβιλος δημιουργείται από τη δίνη ανάμεσα σε ένα «καταιγιδοφόρο νέφος» και της επιφάνειας της θάλασσας. Κύριο αίτιο εμφάνισης του φαινομένου αυτού είναι η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ υδάτινων επιφανειών και ανώτερων ατμοσφαιρικών στρωμάτων.
Αν και πιο αδύναμοι από τους ανεμοστρόβιλους οι υδροστρόβιλοι εμφανίζουν ταχύτητα ανέμων πάνω από 100 χλμ την ώρα. Φτάνοντας όμως στην στεριά εξανεμίζονται. Οι περισσότεροι υδροστρόβιλοι παρατηρούνται κοντά στους τροπικούς και σπανιότερα στα μέσα γεωγραφικά πλάτη.
Η εμφάνιση υδροστρόβιλων οφείλεται σύμφωνα με τους ειδικούς κυρίως στην υπερθέρμανση του πλανήτη.



ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Λαϊκές αγορές: Προχωρούν σε πανελλαδική απεργία επ’ αόριστον από τις 7 Ιανουαρίου
- Αναδρομικά συνταξιούχων: Ποιοι «βλέπουν» πληρωμές έως 16.500 ευρώ – Οι εκκρεμότητες και το στοίχημα του 2026
- Προσφορά αγάπης από το Λιμενικό Σώμα και το «Make-A-Wish» στα παιδιά του Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων «ΜΗΤΕΡΑ»
- Πόλεμος για την περιουσία του ιδρυτή του Mango, Isak Andic: Η σύντροφός του διεκδικεί έως και 70 εκατ.