• Top Stories

    Μπλακ-άουτ στην Αττική – Εκρήξεις στο Κέντρο Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ στην Παλλήνη (upd)

    • NewsRoom


    Χωρίς ηλεκτροδότηση είναι εδώ και λίγη ώρα το κέντρο της Αθήνας αλλά και προάστια όπως το Χαλάνδρι και το Ν.Ψυχικό. Εκτός λειτουργίας η γραμμή 2 του Μετρό στο τμήμα Πανεπιστήμιο – Ελληνικό, προβλήματα καταγράφονται και στη γραμμή 3 του μετρό, αλλά οι συρμοί δεν σταματούν στο Σύνταγμα, αλλά και στο δίκτυο του τραμ.

    Μαρτυρίες, αναφέρουν ότι η διακοπή ηλεκτροδότησης παρατηρείται σε Άλιμο, Αργυρούπολη, Μαρούσι, Κηφισιά, Γλυφάδα, Γλυκά Νερά, Παιανία, Αγία Παρασκευή και άλλες περιοχές.

    Στους δρόμους επικρατεί ένα χάος καθώς δεν λειτουργούν τα φανάρια, ενώ πολλοί συναγερμοί καταστημάτων χτυπάνε, προκαλώντας την ανησυχία των ιδιοκτητών.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η διακοπή ρεύματος αφορά τον ανεξάρτητο διαχειριστή μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και το πρόβλημα εντοπίζεται στην υψηλή τάση.

    Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ μέσα σε μία ώρα θα ξεπεραστούν τα προβλήματα σε ένα σημαντικό κομμάτι της Αθήνας και κυρίως των νοτίων προαστίων.

    Σημειώνεται πως, μέχρι στιγμής,  η πυροσβεστική έχει δεχθεί 70 κλήσεις για απεγκλωβισμό πολιτών από ανελκυστήρες.

    Τι λέει το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο ΑΔΜΗΕ

    Σήμερα στις 14.12 λόγω βλάβης που από τις έως τώρα ενδείξεις έλαβε χώρα σε μετασχηματιστή του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, υπήρξε απώλεια τροφοδότησης φορτίων που επηρέασε περιοχές της Αττικής.

    Οι ενέργειες για την αποκατάσταση ξεκίνησαν αμέσως και αναμένεται η σταδιακή τροφοδότηση των φορτίων το αμέσως επόμενο διάστημα. Ο ΑΔΜΗΕ θα ενημερώνει διαρκώς για τις εξελίξεις.



    ΣΧΟΛΙΑ