ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αποτελεσματικό κατά 70% είναι το εμβόλιο που ανέπτυξε το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σύμφωνα με τις κλινικές μελέτες.
Το ποσοστό αυτό είναι, ωστόσο, πολύ χαμηλότερο από τα εμβόλιο που παρουσιάστηκαν από τη Pfizer και τη Moderna η αποτελεσματικότητα των οποίων φτάνει το 95%.
Το ποσοστό αυτό είναι πολύ χαμηλότερο από τα εμβόλια που παρουσιάστηκαν από τη Pfizer και τη Moderna νωρίτερα αυτό το μήνα, τα οποία έχουν 95% αποτελεσματικότητα.
Ωστόσο, το εμβόλιο του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την , είναι πολύ πιο οικονομικό, αποθηκεύεται ευκολότερα και είναι πολύ πιο απλούστερο να ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο.
Έτσι, όπως αναφέρει το BBC, και αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας -εάν φυσικά λάβει το «πράσινο φως» από τις αρμόδιες αρχές.
Η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη παραγγείλει 100 εκατομμύρια δόσεις του εν λόγω εμβολίου, αρκετά για να εμβολιαστούν 50 εκατομμύρια άνθρωποι.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ποιόν είδε ο Αδωνις στον Λευκό Οίκο, πότε πιάνει δουλειά ο Πιέρρ, ποιος υπουργός κερνάει κρασάκι, το dogfight στο Αιγαίο και το άγριο beef στη Βουλή
- Άδωνις Γεωργιάδης – ΗΠΑ: Πολλές κλινικές μελέτες έρχονται στην Ελλάδα – Με ποιες εταιρείες έγιναν επαφές
- Η ακρίβεια ως κληρονομιά: Lange & Söhne Lange 1 Daymatic HONEYGOLD®
- Έλλη Ιωάννου: Bliss, Asshole, το σουρεάλ στη σύγχρονη γλώσσα