• Ροή Ειδήσεων

    Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ειρωνίες και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην δίκη-Διεκόπη εκ νέου

    Ζαφειρόπουλος

    Μιχάλης Ζαφειρόπουλος


    Ένα σκηνικό υψίστης ασφαλείας στήθηκε στο Κακουργιοδικείο της Αθήνας για τη μεταγωγή του Κλοντιάν Λεκοτσάι, κατηγορουμένου για ηθική αυτουργία της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

    Μια μέρα μετά τις αποκαλύψεις των καυτών τηλεφωνικών συνομιλιών του 33χρονου που τον έφεραν σε θέση κατηγορουμένου και για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, πάνοπλοι αστυνομικοί βρίσκονταν συνεχώς δίπλα στον Λεκοτσάι αλλά και τον συγκατηγορούμενο του Ιμπραχίμ Μπραχιμάι.

    Κανένας δεν  έμπαινε στο δικαστήριο αν προηγουμένως δεν είχε περάσει δυο φορές από σωματικό έλεγχο με τον ειδικό ανιχνευτή μετάλλων ενώ μόνο για αυτή τη δίκη έφτασε στην είσοδο των δικαστηρίων μηχάνημα ελέγχου αντικειμένων.

    «Γίναμε η Κόζα Νόστρα του Κορυδαλλού»

    Ο 33χρονος Αλβανός εμφανίστηκε στο δικαστήριο σε μία εμφανώς περίεργη κατάσταση. Τρέκλιζε και παραπατούσε, μπέρδευε τα λόγια του συνεχώς, ίδρωνε και είχε υπερκινητικότητα.

    Μπορεί οι πάνοπλοι αστυνομικοί να μην του επέτρεψαν να πλησιάσει την έδρα και την πρόεδρο του δικαστηρίου (για να της πει από κοντά, όπως είπε, δυο πράγματα), έστω και απόσταση, όμως, ήταν λαλίστατος.

    «Κυρία πρόεδρε χθες από την τηλεόραση είδαμε ότι έχουμε γίνει η Κόζα Νόστρα του Κορυδαλλού», είπε ο κατηγορούμενος με εμφανή ειρωνική διάθεση.

    Για τους απόντες μάρτυρες που κρατούνται στον Κορυδαλλό είπε: «Τους κρατούμενους μάρτυρες έχουνε αποφασίσει να τους φέρουμε όλους μαζί  μια ημέρα…»

    Έδωσε μέχρι και συμβουλές προστασίας:

    «Μακάρι να προστατεύσουν τους μάρτυρες για να μην τους σκοτώσουν όπως σκότωσαν τον Τούσα…» (πρόκειται για τον κρατούμενο που βρέθηκε νεκρός στις φυλακές Κορυδαλλού τον περασμένο μήνα και διερευνάται αν ο θάνατος του οφείλεται σε χρήση ναρκωτικών ή δηλητηρίαση).

    Ο Λεκοτσάι δήλωσε στο δικαστήριο ότι δεν έχει πλέον δικηγόρο καθώς παραιτήθηκε και
    ζήτησε πενθήμερη διακοπή -όπως είπε -συγκεντρώνει έγγραφα στοιχεία για την υπόθεση.

    Όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, κανένας δικηγόρος δεν δέχθηκε να αναλάβει την υπεράσπιση του 33χρονου, την οποία τελικά ανέλαβε συνήγορος συγκατηγορουμένου του.

    Η δίκη διεκόπη για την 1η Μαρτίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συμπλοκή με μαχαίρια στις φυλακές Κορυδαλλού

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι απίστευτοι διάλογοι της «μαφίας του Κορυδαλλού» – Τι κατέγραψε ο «κοριός»



    ΣΧΟΛΙΑ