• Top Stories

    Διπλή δολοφονία στην Κύπρο: Αθώος ο 33χρονος που συνελήφθη – Τι υποστηρίζει ο ιατροδικαστής για τον 15χρονο

    • NewsRoom
    ζευγαρι-δολοφονια-κυπρος

    Φωτογραφία: politis.com.cy


    Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εξελίξεις με σκοπό την ανεύρεση του φονιά της στυγερής διπλής δολοφονίας στο Στρόβολο της Λευκωσίας στην Κύπρο.

    Την Τετάρτη 25 Απριλίου και περίπου στις 7:30 το απόγευμα, οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν έναν 33χρονο Ελληνοκύπριο από την Λευκωσία ως ύποπτο.  Εναντίον του οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας εξασφάλισαν εξέδωσαν σύλληψης για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με το διπλό φονικό, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία.

    Γιατί συνελήφθη; Δεν είναι ο δολοφόνος

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 33χρονος εθεάθη στη γειτονιά, την ώρα περίπου που έγινε ο φόνος, γι’ αυτό και κρίθηκε σκόπιμη η σύλληψή του.

    Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο συλληφθείς δεν φαίνεται να συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με το σπίτι όπου διαπράχθηκε το έγκλημα, ωστόσο έχουν προκύψει μαρτυρίες από πρόσωπα που τον είδαν στην περιοχή.

    Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, ο συλληφθείς δεν είναι ο δράστης του εγκλήματος και γίνονται ενέργειες για να εξακριβωθούν οι λόγοι της παρουσίας του στη σκηνή. Ο συλληφθείς αναμένεται να περάσει από ανάκριση για τους λόγους τους οποίους βρισκόταν το βράδυ του φονικού στην περιοχή.

    Πάντως, η Αστυνομία αιφνιδίασε με τη σύλληψη του υπόπτου, αφού οι έρευνες έφτασαν σε κρίσιμη καμπή και τα σενάρια στρέφονταν προς άλλες κατευθύνσεις.

    Μάλιστα, χθες προγραμματίστηκε η λήψη καταθέσεων στενών συγγενικών προσώπων των θυμάτων πριν ληφθούν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα.

    Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται και δεν αποκλείεται σε κατοπινό στάδιο να υπάρξουν και άλλες εξελίξεις. Μάλιστα, γίνεται λόγος ότι αναζητείται από την Αστυνομία και δεύτερο πρόσωπο για κατάθεση, μια γυναίκα, η οποία φέρεται να σχετίζεται με τον συλληφθέντα.

    Η αστυνομία παρέδωσε την οικία στην οικογένεια των θυμάτων

    Η αστυνομία προχώρησε στην απελευθέρωση της σκηνής του φονικού και παρέδωσε την οικία στην αδελφή του θύματος Ελένη Χατζηγεωργίου. Αυτό, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις χθες του υπαρχηγού της Αστυνομίας ότι οι έρευνες βρίσκονται σε καλό δρόμο ως προς την εξιχνίαση του εγκλήματος και σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις, προϊδεάζει τις επόμενες κινήσεις που προγραμματίζονται.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποφασιστεί να κληθεί για κατάθεση πρώτα η αδελφή του Γιώργου Χατζηγεωργίου και θεία του 15χρονου γιου των θυμάτων, και στη συνέχεια, όταν φτάσει στην Κύπρο και ο ειδικός από τη Σκότλαντ Γιαρντ, να κληθεί για κατάθεση και ο 15χρονος.

    Μαρτυρίες λαμβάνει η Αστυνομία και από άλλα πρόσωπα που γνώριζαν το ζεύγος σε μια προσπάθεια να φτάσουν στους δράστες.

    Ο 15χρονος δεν εμπλέκεται, λέει ο ιατροδικαστής -Τι απαντά η αστυνομία

    Τη θέση ότι ο 15χρονος γιος του ζεύγους δεν εμπλέκεται στο διπλό φονικό, εξέφρασε ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια.

    Ο κ. Ματσάκης είπε πως «η δική μου θέση είναι ότι πρόκειται για ληστεία που πήγε στραβά. Έχω όλα τα στοιχεία και μπορώ να βοηθήσω την Αστυνομία αν μου ζητηθεί. Είμαι στη διάθεση της Αστυνομίας».

    Παράλληλα, διερωτήθηκε γιατί η σκηνή έμεινε κλειστή για τόσες μέρες, εκφράζοντας την άποψη ότι έπρεπε να ανοίξει από την ίδια μέρα.

    Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Ματσάκη, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε πως «Είναι η άποψη του κ. Ματσάκη. Τα στοιχεία θα τα δουν οι ανακριτές».

    Πρόσθεσε παράλληλα, όλα πλέον θα καταγραφούν στο δικαστήριο.

    Ο ρόλος της ματωμένης πιτζάμας

    Μία πιτζάμα με μερικές κηλίδες αίματος, η οποία βρέθηκε καλά κρυμμένη στην οικία του ζεύγους Χατζηγεωργίου, κρίνεται ως το σημαντικότερο μέχρι τώρα τεκμήριο που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί ανακριτές του διπλού φονικού και αισιοδοξούν ότι σύντομα θα είναι κοντά στην εξιχνίαση του εγκλήματος. Η πιτζάμα έχει σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις.

    Υπενθυμίζεται πως δεν έχει βρεθεί ακόμη το φονικό όπλο του στυγερού εγκήματος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διπλή δολοφονία στην Κύπρο: Στα χέρια της Αστυνομίας βίντεο από κάμερες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξελίξεις στη διπλή δολοφονία στην Κύπρο – Στην πρώτη σύλληψη προχώρησε η Αστυνομία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θρίλερ με την υπόθεση δολοφονίας στην Κύπρο: «Η αστυνομία κάτι κρύβει», λέει ο Έλληνας ιατροδικαστής



    ΣΧΟΛΙΑ