• Top Stories

    Δίκη υποβρυχίων: Καταδίκες ως 20 χρόνια – Ελεύθεροι όλοι

    Πλήρης και ασφαλής πρόσβαση στη Δικαιοσύνη


    Βαριές ποινές από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τους περισσότερους από τους 21 καταδικασθέντες για μίζες στην προμήθεια των υποβρυχίων. Όλοι τους ωστόσο παραμένουν ελεύθεροι,  καθώς ανεστάλη η εκτέλεση της ποινής τους μέχρι να δικαστούν σε δεύτερο βαθμό.
    Οι ποινές που επιβλήθηκαν είναι από 5 χρόνια έως 20 χρόνια. Η πιο βαριά καταδίκη είναι
    για τον πρώην πρόεδρο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρη Εμμανουήλ. Το δικαστήριο ανέστειλε την ποινή του ωστόσο για  να παραμείνει ελεύθερος θα πρέπει, εντός 30 ημερών, να καταβάλλει εγγύηση  2,5 εκ.ευρώ.
    Του επιβλήθηκαν και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα.

    Οι ίδιοι περιοριστικοί όροι καθώς και εγγύηση ύψους 500.000 ευρώ, επιβλήθηκαν στον επιχειρηματία Αλέξανδρο Αβατάγγελο ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών.

    Ο εφοπλιστής Μιχάλης Ματαντός καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών και θα πρέπει να καταβάλλει χρηματική εγγύηση επίσης 500.000 ευρώ.
    Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη και ο αντιπρόσωπος εξοπλιστικών  Παναγιώτης Ευσταθίου σε 9 χρόνια με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
    Μόνο στον τραπεζίτη Ζαν Κλοντ Οσβαλντ δεν δόθηκε αναστολή καθώς πρόσφατα έσπασε το ηλεκτρονικό βραχιολάκι και εξαφανίστηκε. Η ποινή του (5 έτη) ωστόσο είνα εξαγορασιμη.

    Η σύμβαση για τα υποβρύχια είχε υπογραφεί επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου. Ηδη ο πρώην υπουργός έχει καταδικαστεί για αυτή την υπόθεση και για την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος σε κάθειρξη 19 ετών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δίκη υποβρυχίων: Νέες καταδίκες για μίζες στα υποβρύχια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Καπνός» ο Όσβαλντ: Πώς «πέταξε» ο άνθρωπος που ήξερε για τις μίζες σε Siemens και εξοπλιστικά



    ΣΧΟΛΙΑ