ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κεραμέως σε ΕΛ.Α.Σ. για συντάξεις χηρείας: «Η ανακοίνωση της ΕΛ.Α.Σ. και του κ. Τσίπρα αποτελεί μνημείο πολιτικού θράσους»
Την διάταξη του σχεδίου νόμου που θα προβλέπει ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις χηρείας τους ζήτησαν από τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο μέλη του συλλόγου συζύγων θανόντων ΑΞ.Ι.Α. σε συνάντηση που είχαν σήμερα στο υπουργείο Εργασίας. Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης επανέλαβε ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης θα υλοποιηθούν και θα προστατευτεί το εισόδημα τους ανεξάρτητα από την ηλικία τους.
Όσον αφορά την διάταξη, ο κ. Πετρόπουλος επισήμανε ότι δεν μπορεί να δημοσιευτεί πριν κατατεθεί στη Βουλή, καθώς αυτή τη στιγμή εξετάζονται οι τελευταίες νομοτεχνικές λεπτομέρειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Λαμπρινή Σαμαρά, η διαμαρτυρία τους θα επαναλαμβάνεται μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Συγκεκριμένα ζητούν:
-Κατάργηση ηλικιακών κριτηρίων χορήγησης σύνταξης (κατηγορία κάτω των 55 και κατηγορία κάτω των 52 ετών). Τα χαρακτηρίζουν «παράλογα» και «αντισυνταγματικά», καθώς χωρίζουν τους πολίτες σε κατηγορίες.
-Επαναγορά του 70% της σύνταξης του εκλιπόντος αντί του 50% που καθορίσθηκε με το Ν. 4387/2016, επειδή μειώνεται η σύνταξη σε μη ανεκτά όρια διαβίωσης, παραβιάζοντας έτσι σχετικές διατάξεις του Συντάγματος.
-Μείωση του ορίου της πενταετίας εγγάμου βίου που αναφέρεται στην παράγραφο 2 του άρθρου 12 του ν. 4387/2016, από 5 στα 3 έτη, όπως ήταν στο παρελθόν. Μη εφαρμογή του επαναϋπολογισμού στις συντάξεις χηρείας που οδηγεί σε νέες μειώσεις.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σώζονται οι συντάξεις χηρείας για όσους είναι κάτω των 55 ετών
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΙΟΒΕ: Ανάκαμψη του οικονομικού κλίματος τον Φεβρουάριο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Globus Maritime (Οικογένεια Φειδάκη): Εκλογή του Αθανάσιου Φειδάκη και Ιωάννη Καζαντζίδη στη διοίκηση
- Performance Shipping (Αλίκη Παληού και Ανδρέας Μιχαλόπουλος): Πούλησε το πλοίο M/T P. Aliki με καθαρά έσοδα 30 εκατ. δολάρια
- Μαρίνα Χατζημανώλη: Η ναυτιλία είναι οι άνθρωποι μας και είναι πέρα από τους αριθμούς και τα πλοία
- Wall Street: Άλμα άνω του 1% για S&P 500 και Nasdaq έφερε η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.