• Top Stories

    Το Χρυσό στις οικογένειες της Κατερίνας , της Άννας , του Λευτέρη και των άλλων παιδιών


    Χρυσό μετάλλιο. Τρεις λαμπρούς Έλληνες αθλητές αποθεώσαμε φέτος στους Ολυμπιακούς του Ρίο για την σημαντική τους διάκριση με την άνοδο τους στο ύψιστο σκαλί της επιτυχίας και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Την Κατερίνα Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ, την  Αννα Κορακάκη στη σκοποβολή και τον Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους.

    Τους θαυμάσαμε για την επιμονή και την προσήλωση στο στόχο τους .

    Να μην ξεχνάμε όμως και κάποιους άλλους μεγάλους νικητές αυτών των διακρίσεων, που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Κάποιους άλλους που χρόνια δίπλα στα παιδιά τους επέμειναν και υπόμεναν πολλά για κατακτηθεί ο στόχος. Είναι οι γονείς των αθλητών.

    Είναι οι γονείς της Κατερίνας Στεφανίδη , αθλητής του τριπλούν ο πατέρας σπρίντερ η μητέρα , που της έδωσαν τα πρώτα ερεθίσματά.

    Είναι οι γονείς της Άννας Κορακάκη , της οποίας μάλιστα ο πατέρας έγινε προπονητής της και έδωσε τα πρώτα μαθήματα σκοποβολής και κάτω από αντίξοες συνθήκες, στάθηκε βράχος δίπλα στο παιδί του.

    Είναι η μάνα και ο πατέρας του Λευτέρη Πετρούνια , αλλά πιο πολύ η μητέρα του ,αφού έχασε μόλις πέρυσι τον πατερά του , που στάθηκαν βράχοι κοντά του τόσα χρόνια.

    “Η μάνα μου είναι ο λόγος που είμαι εδώ” θα εξομολογηθεί ο ίδιος σε συνέντευξή του λίγη ώρα μετά την απονομή και ενώ έχει ήδη φορέσει το μετάλλιο στο λαιμό του. Ήταν μια δημόσια αναγνώριση της μεγάλης προσφοράς του γονέα. Του κάθε γονέα, της οικογένειας .  Διότι ,κακά τα ψέματα, όλα από εκεί ξεκινάνε, την οικογένεια και τη συνοχή της.

    Αυτή πρωτίστως καθορίζει την πορεία του κάθε παιδιού όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και σε κάθε στόχο που βάζει στη ζωή του.

    stock gold medal and-all-of-the-residue-is-washed-off

    Αυτή είναι η αρωγός δύναμη, ο σιωπηλός κωπηλάτης που χτίζει την άοπλη πανοπλία της αυτοεκτίμησης και κατ ‘επέκταση της αυτοπεποίθησης συστατικά απαραίτητα για την όποια διάκριση.

    Εκείνη θα το διδάξει τι σημαίνει ήθος και θα του μάθει πως να εργάζεται με πειθαρχία, επιμονή και προσήλωση στο στόχο  χαρίζοντας του παράλληλα απλόχερα το θετικό της λόγο και την αίσθηση της ασφάλειας στο οικογενειακό περιβάλλον.

    Τα εύσημα λοιπόν οφείλονται και σε αυτούς τους γονείς που στις περισσότερες περιπτώσεις με προσωπικό αγώνα, αμέριστη αγάπη και πίστη στις δυνατότητες των παιδιών τους τα καθοδηγούν για να φτάσουν στον ουρανό δουλεύοντας το ίδιο σκληρά και κάνοντας δικό τους το στόχο του παιδιού τους.

    Έτσι έκαναν οι γονείς της Κατερίνας,  της Άννας, του Λευτέρη. Έτσι κάνουν και οι γονείς τόσων άλλων παιδιών, των οποίων οι ιστορίες παραμένουν στην αφάνεια.

    Κάποιες κάποτε θα φανερωθούν, όπως έγινε με εκείνες των τριών πρωταθλητών μας .

    Τα εύσημα λοιπόν στην Κατερίνα Στεφανίδη, την Άννα Κορακάκη και τον Λευτέρη Πετρούνια. Η επιτυχία τους  ένα δυνατό μήνυμα αισιοδοξίας προς όλους εκείνους που συνεχίζουν να δουλεύουν ακούραστα δίπλα στα παιδιά τους, γνωρίζοντας ότι  πέρα από κάθε κυβέρνηση, ομοσπονδία, σύλλογο, προπονητή και την έλλειψη η όχι της υποστήριξης τους, η αρχή , η μαγιά, το πάν είναι ίσως η ίδια η οικογένεια. Σ αυτήν την άγνωστη (ανώνυμη)  οικογένεια αξίζει ένα «χρυσό».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    http://www.mononews.gr/trapezes-echoun-ena-simantiko-provlima/68504

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

    http://www.mononews.gr/sigkinitiki-aponomi-stefanidi-o-ethnikos-imnos-tis-katerinas/68484



    ΣΧΟΛΙΑ