• ΥΓΕΙΑ

    Bild: Το 79% των Γερμανών αναμένουν παράταση του lockdown τον Ιανουάριο

    • NewsRoom
    Γερμανία


    Τέσσερις στους πέντε πολίτες στη Γερμανία αναμένουν παράταση του lockdown πέραν του Ιανουαρίου. Αυτό προκύπτει από έρευνα του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Insa, την οποία δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Bild».

    Σύμφωνα με αυτήν, το 79% των Γερμανών αναμένει παράταση του lockdown, ενώ μόνο το 9% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα λήξει τον Ιανουάριο.

    Το 69% θεωρεί την αυστηρότητα των περιορισμών επαφής στα πέντε άτομα από δύο το πολύ νοικοκυριά, που αποφασίστηκε την Τετάρτη, σωστή. Αντιθέτως, το 21% απάντησε ότι η αυστηροποίηση είναι λάθος.

    Η απόφαση για την απαγόρευση των πυροτεχνημάτων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε πολυσύχναστες πλατείες και δρόμους υποστηρίζεται επίσης από τη μεγάλη πλειοψηφία: το 75% των Γερμανών πολιτών είναι της άποψης ότι είναι σωστή και μόνο το 15% τη θεωρεί λανθασμένη. Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, το 80% των Γερμανών πολιτών δεν θα αγοράσει πυροτεχνήματα φέτος.

    Τέλος, σχεδόν τα δύο τρίτα (64%) θεωρούν ότι θα είχε νόημα το πανευρωπαϊκό κλείσιμο των χιονοδρομικών κέντρων, ενώ το 20% το απορρίπτει.

    Πηγή: Bild μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε ακόμα:

    Ισπανία: Αρνητικός στον κορονοϊό ο Βασιλιάς Φελίπε

    Ιρλανδία: Ανοίγουν ξανά καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ και γυμναστήρια από την ερχόμενη εβδομάδα

    Βρετανία: 16.022 νέα κρούσματα και 498 επιπλέον θάνατοι τις τελευταίες 24 ώρες



    ΣΧΟΛΙΑ