ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τρεις δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca κατά της covid-19 είναι αποτελεσματικές έναντι του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η φαρμακευτική εταιρεία, επικαλούμενη στοιχεία από εργαστηριακή έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
Η έρευνα, που δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη σε επιστημονική επιθεώρηση ελεγμένη από ομότιμους, δείχνει ότι το επίπεδο αντισωμάτων έναντι του στελέχους «Όμικρον» μετά τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης ήταν υψηλότερο σε σχέση με αυτό που εμφάνιζαν άνθρωποι που είχαν μολυνθεί και αναρρώσει από covid-19.
Μετά τη χορήγηση τριών δόσεων του AstraZeneca το επίπεδο εξουδετερωτικών αντισωμάτων έναντι της Όμικρον ήταν αντίστοιχο με αυτό έναντι του στελέχους Δέλτα έπειτα από δύο δόσεις του εμβολίου, προσθέτει η έρευνα.
Η αγγλοσουηδική φαρμακευτική εταιρεία επεσήμανε ότι οι ερευνητές στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης που πραγματοποίησαν την έρευνα ήταν ανεξάρτητοι από αυτούς που εργάστηκαν πάνω στο εμβόλιο.
Διαβάστε επίσης:
Βρετανία: Μικρότερος κατά 40-45% ο κίνδυνος νοσηλείας για όσους προσβλήθηκαν από τη παραλλαγή Όμικρον
FDA: Εγκρίθηκε η χορήγηση του χαπιού της Pfizer για χρήση στο σπίτι
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες: «Ελπίζω να έχουμε πραγματικά μία παραγωγική συζήτηση» είπε ο πρωθυπουργός (upd)
- Μαρινάκης σε Καρυστιανού για αμβλώσεις: Φοβερό να ακούγεται αυτό από γιατρό – Το θέμα είναι λυμένο
- Ανεστίδης έξω από το Μαξίμου: «Θέλουμε να μας δώσουν τα κλεμμένα λεφτά που μας έτρωγαν»
- ΥΠΕΝ: 75 εκ. ευρώ για 42 έργα αντιμετώπισης της λειψυδρίας σε όλη τη χώρα