• Top Stories

    Πώς να γίνετε εκατομμυριούχος αποταμιεύοντας 2 δολάρια το μήνα

    Σε υψηλό 20ετίας το δολάριο: Ο πληθωρισμός βυθίζει τις μετοχές


    Αν κάποιος ονειρεύεται να γίνει εκατομμυριούχος δεν είναι και τόσο δύσκολο – απλώς πρέπει να αρχίσει να αποταμιεύει και να επενδύει. Όσο πιο νωρίς, τόσο το καλύτερο. Αυτό υποστηρίζει ο χρηματοπιστωτικός σύμβουλος David Bach στο βιβλίο του Smart Couples Finish Rich, όπου δίνει συμβουλές οικονομικής διαχείρισης για ζευγάρια – και κάτι θα ξέρει για να το λέει.

    «Το να γίνεις πλούσιος δεν είναι τίποτα παραπάνω από θέμα δέσμευσης και προσκόλλησης σε ένα συστηματικό πλάνο αποταμίευσης και επενδύσεων», υποστηρίζει ο Bach στο βιβλίο του. «Δε χρειάζεται να έχεις λεφτά για να βγάλεις λεφτά. Απλώς πρέπει να πάρεις τις σωστές αποφάσεις – και να τις εφαρμόσεις»

    Για να δείξει πόσο απλό είναι να συσσωρεύσει κανείς πλούτο σε βάθος χρόνου, ο Bach σχεδίασε έναν πίνακα στον οποίο καταγράφει πόσα χρήματα θα πρέπει κανείς να κρατά στην άκρη κάθε μέρα, κάθε μήνα και κάθε χρόνο, ανάλογα με το πότε ξεκινά από το μηδέν, προκειμένου στα 65 του να έχει 1 εκατομμύριο δολάρια. Το Business Insider παρουσιάζει τον πίνακα αυτό:

    pinakas

    Όπως βλέπετε, με βάση τον πίνακα αυτό, αν κανείς ξεκινήσει από τα 20 του χρόνια αρκεί να κρατά στην άκρη μόλις 2 δολάρια τη μέρα, ποσό που αυξάνεται στα 3,57 δολάρια για κάποιον που ξεκινά στα 25 του, 6,35 δολάρια για κάποιον που ξεκινά στα 30 κ.ο.κ.

    Πρόκειται βέβαια για ένα απλουστευμένο μοντέλο, που δε λαμβάνει π.χ. υπ’ όψιν την επίπτωση της φορολογίας, ενώ θεωρεί ως δεδομένο ένα ποσοστό κερδών 12% ετησίως από τόκους και από ένα πρόγραμμα συνταξιοδότησης, ωστόσο δείχνει το πόσο μεγάλη διαφορά μπορεί να κάνει για το μέλλον μας μια… χούφτα δολάρια (ή ευρώ, στην περίπτωσή μας) κάθε μέρα, καθώς και πόσο σημαντικό είναι να ξεκινήσουμε από νωρίς στη ζωή μας να αποταμιεύουμε.

    Αναλογιστείτε το αυτό την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε να δώσετε 4 ευρώ για έναν καφέ…όπως στην παραλία που βρίσκεστε τώρα!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ti-ki-peftoun-servers-afto-ine-mega-deal-pou-tha-ektoxefsi-pokemon-go/63183



    ΣΧΟΛΙΑ