• Top Stories

    Γιατί οι τρομοκράτες αγαπούν το Playstation 4

    • NewsRoom


    “Είναι πολύ, πολύ δύσκολο για τις υπηρεσίες μας”, λέει ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου. Οι Διεθνείς υπηρεσίες ασφαλείας αγωνίζονται να αποκρυπτογραφήσουν την επικοινωνία μεταξύ των τρομοκρατών μέσω του Sony Playstation 4, σύμφωνα με τον Jan Jambon, τον υπουργό Εσωτερικών του Βελγίου.

    “Η πιο δύσκολη επικοινωνία μεταξύ αυτών των τρομοκρατών είναι μέσω του PlayStation 4”, είπε ο υπουργός, τρεις ημέρες πριν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. “Είναι πολύ, πολύ δύσκολο για τις υπηρεσίες μας – όχι μόνο για τις βελγικές υπηρεσίες αλλά και για τις διεθνείς υπηρεσίες – να αποκρυπτογραφήσουν την επικοινωνία που γίνεται μέσω του PlayStation 4”.

    Είναι ασαφές εάν οι ύποπτοι χρησιμοποίησαν στις επιθέσεις το PlayStation ως μέσο επικοινωνίας. Όμως, η πολυπλοκότητα των επιθέσεων ξεσηκώνει ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα των αρχών του νόμου να μπορέσουν να ανιχνεύσουν τον τρόπο επικοινωνίας, καθώς οι εξτρεμιστές χρησιμοποιούν καινούργιες και διαφορετικές μορφές της τεχνολογίας για να ξεφύγουν από τους ερευνητές .

    “Οι άνθρωποι σκέφτονται ότι τα τζαμιά είναι τα κυριότερα μέρη του προσηλυτισμού, αλλά νομίζω πως σήμερα, το μεγαλύτερο μέρος του προσηλυτισμού γίνεται μέσω του Διαδικτύου”, δήλωσε ο Jambon στην εκδήλωση της POLITICO’s What Works την Τρίτη. “Βλέπω συχνά τους γονείς αυτών των παιδιών να λένε ότι σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή αυτά τα παιδιά – ή αυτοί οι νεαροί – δεν μας ακολούθησαν στα τζαμιά. Τα τζαμιά ήταν πολύ μέτρια για εκείνους και βρίσκουν την «αλήθεια» τους στο διαδίκτυο”.

    Ο Jan Jambon είπε ότι οι μεγάλες εταιρείες του Διαδικτύου, όπως το Facebook και το Google συνεργάζονται με τις αρχές για να αποσύρουν εξτρεμιστικά μηνύματα.



    ΣΧΟΛΙΑ