• Top Stories

    Από 18 ως 25 Ιανουαρίου η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ

    • NewsRoom


    Εντός της εβδομάδας μεταξύ 18 και 25 Ιανουαρίου θα πληρωθούν τα προνοιακά επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ. Ειδικότερα μέσα σε αυτή την εβδομάδα και σε μια μέρα θα πιστωθούν τα ίδια χρήματα που έπαιρναν σε 160.000 δικαιούχους.Οι δικαιούχοι θα πληρωθούν τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, ενώ στα μέσα Μαρτίου θα πληρωθούν το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου. Στην συνέχεια οι πληρωμές θα γίνονται κάθε μήνα.

    Οι κατηγορίες αναπηρίας που δικαιούνται προνοιακό επίδομα είναι οι ακόλουθες:

    -ΤΥΦΛΟΙ

    -ΚΩΦΟΙ

    -ΒΑΡΙΑ ΝΟΗΤΙΚΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

    -ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ

    -ΑΙDS – ΑΙΜΟΡΡΟΦΙΛΙΑ

    -ΒΑΡΙΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑ (Στην κατηγορία Βαριάς Αναπηρίας εντάσσονται διάφορες κατηγορίες αναπηρίας όπως Επιληψία, Σακχαρώδης Διαβήτης, Ερυθρωματώδης Λύκος κ.ά. και ισχύει για άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω)

    -ΣΠΑΣΤΙΚΑ (Άτομα με εγκεφαλική παράλυση από 0–18 ετών)

    -ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (Δικαιούνται τα άτομα που πάσχουν από κινητική αναπηρία κάτω άκρων σε ποσοστό αναπηρία 80% και άνω ή ακρωτηριασμό δύο ποδιών)

    -ΧΑΝΣΕΝΙΚΟΙ

     Η κατηγορία των νεφροπαθών υπό αιμοκάθαρση λαμβάνουν διατροφικό επίδομα ίσο με το ύψος του χαμηλότερου προνοιακού επιδόματος. Δικαιούχοι του παρόντος επιδόματος επιδόματος είναι επίσης οι μεταμοσχευθέντες καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων και μυελού των οστών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ισόβια κάθειρξη σε πρώην διευθυντή της Αγροτικής τράπεζας για υπεξαίρεση 6 εκατ. ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:«Πληρωμένη» απάντηση Αμυρά σε Καμμένο: Καλύτερα νυφούλα, παρά ζωντοχήρα



    ΣΧΟΛΙΑ