• Top Stories

    Απίστευτη καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Γυναίκα πέθανε επειδή το Κέντρο Υγείας εφημερεύει τις μισές ημέρες

    • NewsRoom


    Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), σύμφωνα με την οποία 48χρονη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών άφησε την τελευταία της πνοή λόγω αποδιοργάνωσης των Κέντρων Υγείας.

    Όπως αναφέρει, η άτυχη γυναίκα ένιωσε αδιαθεσία στο σπίτι της, το οποίο βρίσκεται 50 μέτρα από το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου Θεσπρωτίας. Δυστυχώς, το Κέντρο Υγείας ήταν κλειστό, επειδή εφημερεύει μόνο τις μισές ημέρες, καθώς τις υπόλοιπες οι γιατροί του Κέντρου κάνουν εφημερίες στα γειτονικά Κέντρα Υγείας.

    Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «οι γιατροί του Κέντρου Υγείας είναι πεπεισμένοι ότι πιθανότατα θα έσωζαν τη γυναίκα, εάν το Κέντρο Υγείας ήταν ανοικτό, καθώς ήταν γνωστό το ιστορικό της. Κλήθηκε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας. Σε περισσότερο από μία ώρα διεκομίσθη στο ΤΕΠ του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας (αγροτικός δρόμος με πολλή κίνηση), χρόνος που απεδείχθη μοιραίος».

    Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου βρίσκεται 60 χιλιόμετρα από το νοσοκομείο Πρέβεζας, 28 χιλιόμετρα από Κ.Υ. Ηγουμενίτσας (ΤΕΠ),  24 χιλιόμετρα από το Κ.Υ. Πάργας. Λόγω έλλειψης ιατρών, εφημερεύει μόνο τις ζυγές μέρες του μήνα και τις υπόλοιπες έως τις 3 το μεσημέρι.

    Τις μονές ημέρες του μήνα εφημερεύει το Κέντρο Υγείας Πάργας. «Δυστυχώς η γυναίκα χάθηκε επειδή αντιμετώπισε πρόβλημα σε μονή ημέρα του μήνα. Οι ιατροί που υπηρετούν είναι η διευθύντρια οδοντίατρος και τρεις γενικοί ιατροί. Εξυπηρετεί 5.000 κατοίκους τον χειμώνα και το καλοκαίρι ο πληθυσμός διπλασιάζεται. Κλείνει το μεσημέρι τις μονές ημέρες και οι γιατροί κάνουν εφημερίες σε άλλα Κέντρα Υγείας της περιοχής.

    Η λύση των προβλημάτων των εφημεριών ενός Κέντρου Υγείας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνεται με “απογύμνωση” ενός άλλου Κέντρου Υγείας κι έτσι να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών μιας άλλης περιοχής» σημειώνει.



    ΣΧΟΛΙΑ