• Κοινωνία

    Απαγωγή Λεμπιδάκη: Βγαλμένη από το Χόλιγουντ η αναπαράσταση της διάσωσης (video)

    • NewsRoom


    Σκηνές Χόλιγουντ θυμίζει το βίντεο, το οποίο γύρισαν και έδωσαν στη δημοσιότητα οι αστυνομικές αρχές, με θέμα την αναπαράσταση της διάσωσης του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, από τον τόπο στον οποίο βρισκόταν όμηρος απαγωγής επί 6 μήνες.

    Στο βίντεο παρακολουθούμε μια μεγάλη ομάδα από πάνοπλους αστυνομικούς να εισέρχονται στη μάντρα αυτοκινήτων, όπου οι απαγωγείς κρατούσαν τον επιχειρηματία, περιμένοντας να λάβουν τα λύτρα, προκειμένου να τον απελευθερώσουν. Καταγράφεται καρέ-καρέ η διαδικασία της απελευθέρωσής του, από την αρχή έως και το τέλος, όπου συλλαμβάνονται οι δύο άνθρωποι που τον φρουρούσαν και ο ίδιος ελευθερώνεται.

    Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση περιελάμβανε άνδρες από όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες. Η απελευθέρωση έγινε στις 7.30 το πρωί της 2ας Οκτωβρίου, όταν η ομάδα των αστυνομικών της επιχείρησης έκανε έφοδο στη μάντρα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, στην περιοχή του Ρεθύμνου, κοντά στη γέφυρα Ζουρίδα.

    Οι διασώστες αστυνομικοί βρήκαν τον επιχειρηματία πάνω σε ένα στρώμα δεμένο από το πόδι με αλυσίδα. Οι αστυνομικές αρχές είχαν εντοπίσει την τοποθεσία που οι απαγωγείς κρατούσαν όμηρο το Λεμπιδάκη μερικές εβδομάδες πριν και τους αιφνιδίασαν, εισβάλλοντας στο χώρο με θερμική κάμερα.

    Υπενθυμίζεται ότι η ομηρία του Μιχάλη Λεμπιδάκη ξεκίνησε στις 30 Μαρτίου 2017, και διήρκεσε 186 ημέρες, έως τις 2 Οκτωβρίου, ημέρα όπου οι αστυνομικές δυνάμεις τον εντόπισαν και τον απελευθέρωσαν.

    Μεταξύ άλλων, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, που όταν απελευθερώθηκε ζύγιζε μόλις 45 κιλά, είχε δηλώσει για το διάστημα της ομηρίας του, «Ήμουν συνέχεια δεμένος. Σε αυτούς τους έξι μήνες έκανα μπάνιο τέσσερις φορές κι άλλαξα ρούχα τρεις. Ωστόσο, έτρωγα καλό φαγητό ενώ με άφηναν να βλέπω τηλεόραση και μου έφερναν κάποια βιβλία και εφημερίδες».

    Δείτε παρακάτω το βίντεο της Αστυνομίας, όπως μεταδόθηκε από τη Νέα Τηλεόραση Κρήτης:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μιχάλης Λεμπιδάκης: Δεν αισθάνομαι μίσος για τους απαγωγείς μου, τους λυπάμαι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέες αποκαλύψεις για την απαγωγή Λεμπιδάκη: Τι λέει στην απολογία του ο «Ευγένιος»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη



    ΣΧΟΛΙΑ