• Top Stories

    Άνοιγμα λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα εισηγείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

    • NewsRoom
    λιανεμποριο


    Το άνοιγμα του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη με τη μέθοδο του click away και το άνοιγμα της αγοράς στην Αχαΐα, στο μοντέλο της Αττικής (click away click in shop), εισηγείται η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, καθώς φαίνεται ότι η επιδημιολογική εικόνα στις δύο περιοχές παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης.

    Όχι όμως και στην Κοζάνη, όπου οι ειδικοί αποφάσισαν να παραμείνει κλειστό μέχρι να βελτιωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη της Επιτροπής εισηγούνται, επίσης, να ανοίξει ο ΟΠΑΠ με περιορισμούς όπως στο λιανεμπόριο, δηλαδή με ραντεβού και 1 άτομο ανά 25 τετραγωνικά, μέχρι 500 τετραγωνικά και στη συνέχεια, ένα άτομο ανά 100 τετραγωνικά.

    Όσον αφορά στα εμπορικά κέντρα, τα πολυκαταστήματα και τα εκπτωτικά χωριά, λοιμωξιολόγοι και επιδημιολόγοι, αναμένουν να δουν το επιδημιολογικό αποτύπωμα της επανεκκίνησης  του λιανεμπορίου και στη συνέχεια θα συζητήσουν για το άνοιγμά τους.

    Στην τηλεδιάσκεψη των ειδικών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, τέθηκε και το θέμα της απελευθέρωσης των διαδημοτικών μετακινήσεων τις καθημερινές, ωστόσο αποφασίστηκε να παραμείνει το μέτρο ως έχει, δηλαδή να επιτρέπονται μόνο τα Σαββατοκύριακα με τον κωδικό 6 στο 13033.

    Τα νέα μέτρα τα οποία αναμένεται να ισχύσουν από την Δευτέρα 12 Απριλίου θα ανακοινώσει στην τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας στις 18:00, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

     



    ΣΧΟΛΙΑ